Skocz do zawartości

Featured Replies

Napisano

Mam problem z importowaniem do maxa z architekturala(autoCada). Exportuje w architekturalu jako plik typu .wmf, ale ten plik mi nie powstaje. Jeśli chce importować do maxa bezpośrednio plik cadowski (dwg), wyskakuje mi jakiś bład (Assertion Error Information:

In file: 'ODBXDatabase.cpp'

Line: 250)

Czy ktoś wie, jak można by to zrobić i naczej? Z góry wielkie dzięki

• Odpowiedzi 9
  • Wyświetleń 2,6k
  • Created
  • Ostatniej odpowiedzi

Top Posters In This Topic

Napisano

ja importowalem do maxa pliki dwg, tyle moge powiedziec > i bylo ok > moze to byc sprawa albo expotru , albo opcji przy importcie. trudno powiedziec > wiesz errory sa jak dla mnie trudne niekiedy do rozszyfrowania.

Napisano

A która wersja ADT? Może byś spróbował przeznaczony "na export" DWG zapisać ponownie w wesji acad2000.

Natomiast WMF to "płaski" format - nadający się np. do Corela, ale nie jako 3d do maxa.

------------ raczej nie brać pod uwagę--------

Jako sceptyk wobec wynalazków które wszystko potrafią (czyt. ADT i inne) oczywiście po cichu myślę sobie, że to pewnie wina bloków (obiektów) z ADT czy setek jego warstw itp.

Pozdrawiam

Marek

Napisano

ADT 3.3 , max 6

Zapisywanie w starszych wersjach nie pomaga. Nie da sie eksportować ani do wmf, ani do 3ds. Wystarczyłby mi export płaski, bo to są tylko mapy, na podst których potrzebuję wymodelować teren.

Napisano

w takim razie postaraj się, aby importowany do maxa plik był w formacie AI 88.

Np. wyrzucenie z AutoCADa -> DXF, lub WMF do Corela i dalej export w formacie AI (Adobe Illustrator) -> import do maxa,

To chyba wszystkie możliwe schematy, bo nic innego nie przychodzi mi do głowy...

Napisano

oki, wrzuciłam to do maxa jako "ai"

wielkie dzieki za pomoc :)

Napisano

ja mialem kiedys blad przy imporcie dwg , do viza - niby importowal, ale tylko czesc bryl, reszty nie chcial za nic - pomoglo zamiast importu zrobienie "attach" albo "link" pliku dwg i pozniejsze zerwanie polaczenia po wczytaniu przez viza wszystkiego

Napisano

a jak zimportowac bryły z cada do mayi? Tez mam z tym problem.

z gory dziekuje