Skocz do zawartości

Radeon 9100 vs GeForce3 Ti 200

Rekomendowane odpowiedzi

Napisano

Mam do wyboru dwie karty:

Radeon 9100 (Saphire) i GeForce3 Ti 200 (Gainward), obie z 64mb ramu i obie za taką samą praktycznie cenę... co wybrać?

Za GeForcem przemawia to, że można go przerobić na Quadro a nawet bez tego będzie dobrze chodził w maxie.

Radeon jest trochę szybszy (na www.benchmark.pl w niektórych testach dorównuje nawet gf4 4200),

ale nie wiem jak się zachowuje w maxie i

czy analogicznie do Quadro można go przerobić na przykład na fireGL?

• Odpowiedzi 2
  • Created
  • Ostatniej odpowiedzi

Top Posters In This Topic

Top Posters In This Topic

Napisano

Radze kupic GeForce\'a... bo karty nVidii w miare dobrze radza sobie w profesjonalnych aplikacjach takich jak Max. I tutaj wychodzi nizszosc ATi, bo nawet GF4Ti4600 jest wydajniejszy o ponad polowe w maxie, niz Radeon 9700 !

Pozdrawiam

Gith

Napisano

A ja bym się chwile zastanowilł na twoim miejscu. Zacznijmy od tego, że GeForce 3 był jedną z większych klap, jeśli chodzi o sprzęt ( dlatego tak szybko wyszedł GeForce 4). Jeżeli miałbym wybierać między tymi dwoma kartami wybrałbym Radeona. Jednak zastanowiłbym się nad kupnem GeForce 4 albo FX. Z całą pewnością te karty są godne polecenia. Jeżeli chcesz kupić porządna i dobrą karte kup LeadTecka lub Gainwarda ( osobiście polecam). Najtańszy model Gainwarda oparty na GeForce 4 MX-440 64 MB na DDR + TV OUT kosztuje 320 zł. Taka karta jest naprawde porządna. Jeżeli masz troche wiecej kasy to kup Gainwarda na procesorze GeForce 4 Ti420. Karty te są droższe (około 600 zł), ale posiadają VIVO i mają naprzykład oddzielen wejscią dla monitorów CRT i LCD. Osobiście gorąca polecam karty Gainward,