Skocz do zawartości

Featured Replies

Napisano

Witam przedstawiam moj stary projekt ktory postanowilem odgrzebac. Jest to moj 2 render w V-rayu wiec prosze o zrozumienie, licze tez na podpowiedzi, co i jak mozna tu ulepszyc ( wiem ze płytki obok basenu mogły by byc inne, mniejsze) ale nie zrobilem jeszzce odpowiednich wiec narazie zostały te.

Ustawienia

AntyA:

-1,2 rand,tresh 0,1

GI:

Prim Bounces Mpl 0,8 irr map, Sec Bounces Mpl 0,8 QMC

Irridiance map:

High

QMC sampler:

Adaptive amount 0.9, min sample 6, noise 0,002 mpl 1,0

v-ray 1.46

Światło - Target direct , cienie- vray shadow(standard)

Dziekuje i pozdrawiam.

• Odpowiedzi 12
  • Wyświetleń 2,6k
  • Created
  • Ostatniej odpowiedzi

Top Posters In This Topic

Napisano

witam. nie wiem czy chcesz by oceniano architekturę czy warsztat wizualizacyjny?

jeśli chodzi o zastosowanie v-ray`a do powyższych wizualizacji to myślę, że bez niego rendering popełniłby sie wiele szybciej a efekt byłby ten sam.

co najbardziej razi, to niestety każde z ujęć ma fatalny kadr :(

fajna woda basenowa

pozdrawiam

Napisano
  • Autor

Ocena w obu aspektach poządana A co do wyboru renderera wiem ze nie wyszło to super ale ucze V-raya i nigdy na pocatku nie bedzie tak jak sie chce, dlatego tez prozba o ewentualne wskazowki Pozdrawiam

Napisano

Słabe drzewa, trawa, kolory , materiały, niebo, kadry, render w słabej jakości. poprawiłym otoczenie budynków. Fajna woda.

Napisano

Trudno ocenic projekt - brak kontekstu, otoczenia.

Dlaczego taki paskudny kloc? Mała działka?

Kiepskie połączenie domu z basenem.

Nieciekawa kolorystyka i materiały.

No nie wiem...nie podoba mi się :P Wygląda jak biuro, nie dom.

Napisano
  • Autor

siwy...- Dzieki za krytyke masz duzo racji z tymi elementami niestety dopiero sie ucze i jest to moj 2 render wiec poprostu lepiej nie potrafie JESZCZE:) Kadry zmienie bo to prawda nie sa dobre,, skoro mowa o drzewkach to czy znasz moze jakas stronke z darmowymi dobrymi drzewkami albo jakis dobry plugin ( mam tree strom ale tez nie jestem zadowolony)

Kefir - ;) correct

1084 - Wyjaśniajac, Projekt był robiony na 3 semestrze w katedrze Prof Kozłowskiego w Krakowie i tematem był szcześcian oraz jego modyfikacje, bryła miala modłół 1.2x1.2 (jesli sie nie myle) i mona było tylko poruszac sie modyfikojac boxy w kształtowaniu bryły, wiec skad forma, oczywiscie zmieniłem troche obiekt oraz materiały elewacji ogrodowej bo pierwotnie było z betonu. Dziełka ani kontekst nie istnieją. Co masz na myśli złe pisząc połaczenie z basenem?? Oczywiscie mozna było wybetonowac ogrodek jak u Mies'a w pawilonie barcelona ale chciełem to bardziej zhumanizowac sdad zieleń oraz drewniane podesty!! A co do formy to zapraszam zebys poogladał sobie troche prac Akiry Sakamoto, Shigeru Ban'a zobaczysz wiecej takich "biurowców":d

Napisano

Spoko to wiele tłumaczy. Nie rozumiem dlaczego takie sztywne ramy projektu ale nie wnikam w pokrętną logikę prowadzących, sam robiłem kilka debilnych projektów wg zachcianek profesorow. Projektowanie bez kontekstu - nie wiem czego takie ćwiczenie ma uczyć - projektawania architektury 'spadochronowej'? Zbyt dużo takiej powstaje i tak. Kompozycji? Może...

BTW: betonu i miesa - można było wszystko tu zrobić z betonu i byłaby to świetna architektura. Myślę że Shigeru Ban czy Libeskind poradziliby sobie z tym doskonale. Można było to zrobić też z blachy czy papieru. Nie w tym jednak rzecz ;)

No ale nie ma co sie przerzucac argumentami. Za nazwiska architektów dziękuje, forma nie jest mi obca, sam właśnie projektuję na bazie sześcianu.

Napisano
  • Autor

1084-->Oczywiście ze nie ma sie co przerzucać bo nie o to chodzi:)Dzieki za udział w dyskusji dobre rady zawsze w cenie.Pozdrawiam i miłego projektowania

Napisano
...katedra prof. Kozłowskiego w Krakowie ? :P

i pozwolili ci rendery robic? fujjj...ta katedra schodzi na psy :D

Nie rozumiem dlaczego takie sztywne ramy projektu ale nie wnikam w pokrętną logikę prowadzących, sam robiłem kilka debilnych projektów wg zachcianek profesorow. Projektowanie bez kontekstu - nie wiem czego takie ćwiczenie ma uczyć - projektawania architektury 'spadochronowej'? Zbyt dużo takiej powstaje i tak. Kompozycji? Może...

zupelnie nie masz pojecia o czym mowisz i o kim mowisz

Napisano
zupelnie nie masz pojecia o czym mowisz i o kim mowisz

Pewnie że nie! Przecież jestem z Warszawy :D :D :D

Napisano
  • Autor
i pozwolili ci rendery robic? fujjj...ta katedra schodzi na psy :D

Peter, nie w zadnym wypadku z tymi renderami!!! robie teraz portfolio wiec sobie zrobilem model z kozła ( przerabiajac go dosc ostro, Kozłowski nie przyjął by mi tego nigdy:)) a perspektywke recznie jechałem ołoweczkiem!!! i farbkami pozniej:) jak wiekszość:). to juz tradycja w tej katredrze. Mozna wiele powiedziec o tym zakladzie bardziej lub mniej dobrego ale napewno dobrze do konkursow przygotowuja, pod wzgledem graficznym i samej drogi intelektualnej dojscia do finału projektu(zreszta teraz 2 dyplom roku) a architektura......to juz kazdego indywidualna sprawa. Pozdrawiam.

Wrzucilem jeszcze 1 ujęcie juz z normalnej kamery. ;)

Napisano

rzucik bys wrzucil. w koncu to jest dzial 'architektura' a nie 'grafika 3d' :P