Melonik Napisano 25 Kwiecień 2005 Napisano 25 Kwiecień 2005 Mam problem z MeshSmooth. Użyje go na powierzchni ( rodzaj zagęszczenia siatki 1 ) poczym klikam na conwert to editable poly i powieszchnia jakby jeszcze raz pokryła się MeshSmooth .
VGT Napisano 25 Kwiecień 2005 Napisano 25 Kwiecień 2005 max 6 lub 7? W meshsmooth masz włączone isoline display. Jest to tylko nowy spoób przestawienia siatki, jednak w rzeczywistości jest ona taka jak właśnie po skonwertowaniu do poly. Wyłącz isoline display, a sam się przekonasz.
Melonik Napisano 26 Kwiecień 2005 Autor Napisano 26 Kwiecień 2005 Jeżeli wyłącze isoline display. to powiesznia znowu pokrywa się MeshSmooth .
VGT Napisano 26 Kwiecień 2005 Napisano 26 Kwiecień 2005 Ale ja właśnie Ci opisałem, że po wyłączeniu isoline powierzchnia nie pokrywa się meshsmoothem ponownie, tylko wtedy dopiero widzisz siatkę taką, jaką meshsmooth z danym itarations stworzył. To inaczej. Nałóż modyfiaktor meshsmooth z iterations 1, czy 2, nie wyłączaj isoline display. Na obiekt nałóż materiał wire i renderuj. -> Efekt ten sam We wcześniejszych wersjach max'a nie było isoline display i zawsze oglądałeś siatkę końcową. Nie wiem, jak to jeszcze wyjaśnić, jak ktoś jest w tym dobry, to niech się udzieli ;)
Rekomendowane odpowiedzi