@seba@ Napisano 27 Kwiecień 2005 Napisano 27 Kwiecień 2005 Czesc niby w vray massages wszystko ok, zadnych bledow, skad to sie bieze?. Uzywam fotonow, jedenego vray light i directa (nie generuje difuse). Dodam ze uzylem do swiatelek vray light mat (difuse 0,1 czyli prawie wogole). Siedze nad tym modelem od 3 dni jutro musze oddac rendery a tu taka lipa. Moze ktos sie spotkal z czyms takim. Pozdrawiam
domel31 Napisano 27 Kwiecień 2005 Napisano 27 Kwiecień 2005 ehh ehh ehh Polecam http://www.spot3d.com/vray/help/VRayHelp150beta/tutorials_pmap.htm i tam masz all mam nadzieje ze ci sie sprzyda :]
Marcin Napisano 27 Kwiecień 2005 Napisano 27 Kwiecień 2005 jak uzywasz fotonow to po co uzywasz vray material ? przeciez to nie emituje fotonow ;] a plamy sa pewnie przez to ze ten direct wypuszcza za malo fotonow i masz za male search radius
Bobby_digital Napisano 27 Kwiecień 2005 Napisano 27 Kwiecień 2005 to sprawdz czy to wina photonow czy czegos innego.... pozatym lightmat chyba niepotrzebnie dales...
@seba@ Napisano 27 Kwiecień 2005 Autor Napisano 27 Kwiecień 2005 Chlopaki, faktycznie jestem troche nie wyspany... Zle ustawilem fotony tj.search distance :), nie chce mi sie juz z tym bawic dalem na auto, plamki zniknely :)
Rekomendowane odpowiedzi