Skocz do zawartości

Featured Replies

Napisano

jak stworzyc material imitujacy kostke brukowa (taka w ksztalcie klepsydry)?

narysowac pod maxem obrysy, wyrenderowac z kanalem alfa i nalozyc na troche zmodyfikowana texture betonu wraz z kanalem alfa? czy w jakis inny sposob?

• Odpowiedzi 7
  • Wyświetleń 1,1k
  • Created
  • Ostatniej odpowiedzi

Top Posters In This Topic

Napisano

Zrobić zdjęcie prawdziwej kostki, na jego podstawie dorobić bumpa i wrzucić w diffuse i bump te mapy?

Napisano

Mozesz to zrobic tak ze znajdziesz mape diffuse i bump na google albo na plytkach total tex. jesli takowe posiadasz.

Jesli chcesz aby wyszla w miare realistyczna kostka to polecam vraya i zastosowac

VRayDisplacementMod na texturze bump.

http://www.spot3d.com/vray/help/VRayHelp150beta/displMod_params.htm

tu masz jak to dziala.

Pozniej na to naloz sobie fajna mapke diffuse i bedzie gites.

Niezapomnij:

-zeby obiekt skladal sie z segmentow np. 20x20x1

- nalozyc przed zastosowaniem tej opcji UVW MAps

Powinno byc okey

Napisano
  • Autor

domel - ja dopiero co v-raya zainstalowalem i jestem z niego zupelnie zielony

sam sobie fotek nie zrobie, bo nie mam ani cyfrowki ani skanera :(

pokaze wam jak wyszlo moim sposobem ;) texturki sa jak narazie pogladowe (na murach bedzie graffiti, trzepaki beda bardziej dopracowane no i jezdnia "bardziej asfaltowa") :) wogole praca w poczatkowej fazie tworzenia

Napisano

serio dobrze radze zaglądnij na EVERMORION do tutków z vraya i tam jest o displace uwierz mi bedzie to wyglądać lepiej zwłaszcza z GI

Napisano
  • Autor

OK, zagladne

a takie pytanie -> jak przerobie helpa do v-raya, to bede juz mial jakies podstawy, czy jeszcze sporo tutkow trzeba przeerobic

Napisano

tego avatara z kas znam...............:P , material kostki ?!?!?!?!?!? > chyba texture!!!! , nie kapuje, a jak texture to .... chyba nie powiesz ze nie mozesz znalezc.... stary posciagaj trcoche textur! > bez tego ani rusz. ja mam 4 giga na dysku. wiec mam conieco , jak chcesz o moge przeslac Ci texturki, nawet bdb, hi res, ale jak wroce do domciu.