slayer2004 Napisano 28 Kwiecień 2005 Napisano 28 Kwiecień 2005 Mam dwie kolekcje Soft Body. Do każdej kolekcji mam przypisany odrębny zestaw obiektó. Jak zrobić, żeby najpierw animacji podlegała pierwsza kolekcja SB, a potem druga. Kiedy w jednej z nich ustawiam Start Frame na np. 20, to w drugiej kolekcji też automatycznie ustawia się z 0 na 20 . Pomóżcie .
slayer2004 Napisano 28 Kwiecień 2005 Autor Napisano 28 Kwiecień 2005 coś widzę, że jakoś brak odpowiedzi :( . NIe chcę się narzucać czy coś, ale naprawdę zależy mi na rozwiązaniu tego problemu.
Kris_R Napisano 28 Kwiecień 2005 Napisano 28 Kwiecień 2005 Jeśli masz dwie kolekcje a chcesz je liczyć niezlależnie, to musisz je policzyć niezależnie :D jak to zrobić? Trzeba przeprowadzić dwie symylacje/kalkulacje... pierwsza dla jednej kolekcji.. druga dla drugiej... jak wyłączyć kolekcję z symulacji...? Jest taki ptaszek do zaznaczenia... 'disabled'... to wyłącza daną kolekcję co zrobić, aby pierwsza kolecja po przeliczaniu była nadal w symulacji tak, aby druga mogła z nią kolidować...? należy dla obiektów sb z pierwszej kolekcji zaznaczyć parametr 'Unyielding' w parametrach obiektu. mam nadzieję, że choć troszkę pomogłem.
slayer2004 Napisano 29 Kwiecień 2005 Autor Napisano 29 Kwiecień 2005 pomogłeś, pomogłeś. Dzięki, o to mi właśnie chodziło
Rekomendowane odpowiedzi