Napisano 9 Maj 200519 l chodzi mi o zrobienie np. wina w butelce chce zeby realistycznie wygladało jak to zrobic ????
Napisano 9 Maj 200519 l nie bardzo wiem o co ci biega ale jak masz model butelki to kopiujesz wewnętrzne polygony ( te wewnątrz butelki) ucinasz np w połowie (slice) potem zamykasz powierzchnie i dajesz flipa (normal) albo używasz jakiegoś pluginu do symulacji cieczy np real flow, ale na razie pokaz siatke tej buteleczki to ci powiem jak masz to zrobic ;)
Napisano 14 Maj 200519 l to masz np. zwykla szklanke ?? zaznaczasz wewnetrzne poligony i co dalej ?? jak zamknac powierzchnie ??
Napisano 14 Maj 200519 l Border (zakladka selection) --> zaznaczasz gore (niezamknieta) --> Cap --> Cut i tniesz do woli, aby siatka jakos wygladala --> Polygon (zakladka selection) --> znow zaznaczasz gore --> Modyfikator Noise.
Napisano 15 Maj 200519 l no nie wiem moze mi ktos napisac co i jak pokolej zrobic potem czym to wypenic itd. ???
Napisano 15 Maj 200519 l mozesz jakis tutorial ciekawy bo mam kilka ale nie zaglenili sie w ten zrobiozg :)
Napisano 17 Maj 200519 l ja bym osobiście zrobił to za pomocą boleana taj jak pod poniższym linkiem (uwaga limit tranferu): www.yoke.webpark.pl/how_to.rar