Melonik Napisano 9 Maj 2005 Share Napisano 9 Maj 2005 Otóż muszę wymodelować taką felgę ( Do modu Polisch Pack ) do gry 18 Wos pedal to the metal . Mam wykonać dwie wersję : 1.100 poly 2.1 tys poly Nie mam pojęcia , jak wymodelować to z taką małą ilością poly :( Pomocy , Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
3dsmaxman Napisano 10 Maj 2005 Share Napisano 10 Maj 2005 robisz ten oto fragment: potem kopiujesz go za pomoca obrotu 12 razy z prostego dzialania obliczasz ile moze on zawieraz poly (1'000 / 12; 2'100 / 12), a potem za pomoca weldu czy czegos tam scalasz wierzcholki 8) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Melonik Napisano 10 Maj 2005 Autor Share Napisano 10 Maj 2005 Tylko , zabardzo nie wiem jak to wymodelować :( Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
3dsmaxman Napisano 10 Maj 2005 Share Napisano 10 Maj 2005 modele do gier zazwyczaj nie są zbyt gładkie, więc nie musisz dawać parametru sides np. na 50, tylko na 10, 12; zewnetrzna czesc robisz za pomoza splinu i modyfikatora lathe a wewnetrzna czesc to czysty pox modeling; moze nawet dzis pokaze jak ogolnie to zrobic (bo dzis mama sporo zajec) :'( Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
nielot007 Napisano 10 Maj 2005 Share Napisano 10 Maj 2005 ja zrobilbym tak: zrob cylinder o wymiarach tego srodkowego kolka :D z odpowiednia iloscia segmentow pozniej extrude kopiowanie 6x i gotowe ale jak sie bierze takie "zlecenia" to powinno sie wiedziec,............. pozdro Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
slate Napisano 10 Maj 2005 Share Napisano 10 Maj 2005 A ja sugerowałbym przeczytać tutoriale, np. na obecnej stronie. Aby nie pozostać gołosłownym to m. in. http://www.max3d.pl/tutoriale/kurs120/felga_tutorial.htm, czy inne o tematyce modelowanie felg, ewentualnie tarcz hamulcowych. Naprawdę sporo jest tam wyjaśnione. Pozdrawiam Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi