cwiek_arek Napisano 11 Maj 2005 Napisano 11 Maj 2005 Cześć jestem tu nowy. Szukam kogoś kto by chciał mi pomóc nauczyć się podstaw. Jeśli się ktoś zdecyduje niech pisze pod adres: [email protected]
cwiek_arek Napisano 11 Maj 2005 Autor Napisano 11 Maj 2005 Zaoferowałeś mi pomoc w nauce. DZięki. Gdzie mogę znależć podręczniki i tutki?
slate Napisano 11 Maj 2005 Napisano 11 Maj 2005 Ze swojej strony, jeśli wolno mi doradzić Podręczniki: "3ds max 5. Projekty i Rozwiązania" wydane przez Helion, kosztuje 99 złotych, ale to chyba najlepsza książka o 3ds wydana na polskim rynku, zwłaszcza na początek, dużo komentarzy i przykładów, pełne projekty zrobione od początku do końca i wszystko wyłożone "kawa na ławę". Tutoriale: przede wszystkim 3dtotal, bo są na naprawdę porządnym poziomie. Na max3d znajdziesz tłumaczenia części z nich. No i oczywiście polskie tutoriale na max3d, poza tym pewnie evermotion, ale to później, jak zainteresujesz się np. vray'em. Chciałbym też poradzić Ci, abyś zaczął od podręcznika, bo w tutorialach zazwyczaj pokazana jest droga do celu, ale mało jest wyjaśnień co, dlaczego i jak, a to bardzo przydatne, przynajmniej na początku. Pozdrawiam (i mam nadzieję, że choć trochę pomogłem)
JunioR Napisano 11 Maj 2005 Napisano 11 Maj 2005 Ja do nauki proponukje poogladac video tutoriale, z ktorych mozna sie nauczyc bardzo wielu podstaw.
cwiek_arek Napisano 12 Maj 2005 Autor Napisano 12 Maj 2005 Cały czas szukam waszej pomocy. Za wszystko dzięki!!!
slate Napisano 13 Maj 2005 Napisano 13 Maj 2005 Większej pomocy to już chyba nikt nie zaoferuje, no bo co można jeszcze zrobić. Wskazaliśmy Ci źródła, a jak z nich skorzystasz to zależy już tylko od Ciebie. Pozdrawiam i życzę wytrwałości
JunioR Napisano 13 Maj 2005 Napisano 13 Maj 2005 poszukaj kursow na max3d.pl. 3dtotal.com, evermotion.org to co polecam. Acha no jszcze bym zapomniał o http://www.3d-palace.com/pogshop.php bardzo fajne video tutki.
cwiek_arek Napisano 16 Maj 2005 Autor Napisano 16 Maj 2005 DZięki bardzo wszystkim którzy mi pomogli!!!!!
Rekomendowane odpowiedzi