Allien Napisano 11 Maj 2005 Share Napisano 11 Maj 2005 Jestem na etapie tworzena czegoś podobmego do pustynego krajobrazu w 3ds i nieiwm jak uzyskać efekt rozgrzanego powietrza. Jest jakaś metoda , a może plugin ?? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Plastique Napisano 11 Maj 2005 Share Napisano 11 Maj 2005 Nigdy nierobilem czegos takiego, ale wydaje mi sie ze cząsteczki plus odpowiednia przeźroczysta texturka. Napewno można w ten sposób osiągnąć zadowalające efekty, tylko trzeba chwilke posiedzieć. Pluginy - niesądze Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Baton Napisano 12 Maj 2005 Share Napisano 12 Maj 2005 Kiedys probowalem. Umiescilem plane z refractem przed kamera i zrobilem animowana mape bump. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Master Kiełbaster Napisano 12 Maj 2005 Share Napisano 12 Maj 2005 możesz też puścić całkowicie przezroczyste cząsteczki z image motionblurem Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Ser Napisano 12 Maj 2005 Share Napisano 12 Maj 2005 nigdy nie prubowałem ale chyba After Effects mógłby się przydać do tego typu rzczy, no i byłoby wydajny. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Hindus Napisano 12 Maj 2005 Share Napisano 12 Maj 2005 ja bym dał takie coś: falująca powierzchnia (jakiś niski i szeroki plane + reactor lub wave +animacja) materiał z opacity, refraction, po drodze gdzieś gradient żeby zmniejszyć refracta w miare wysokości i to wszystko, jak dojdziesz do jakiegoś rozwiązania to napisz ;) pozdro powodzenia Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi