Napisano 12 Maj 200520 l Loft Chce uzyc koftu - mam 3 linie ktore sa polaczone daje loft i nie moge uzyc get shape czemu ? musza one byc te linie jako splaine czy jak ???
Napisano 13 Maj 200520 l niebardzo kumam możesz to pokazać ?? z "line" terz da sie robić loftem tylko niemożna łączyć "splayn"ów ani "line" funkcją attach bo niebędziesz miał "get schape" splayn i line mają tylko 2 końce niewięcej tak więc niepołączysz tych lini tak aby była w jednej całości z np.3 końcami
Napisano 13 Maj 200520 l Autor punkt 135 http://67.15.36.49/team/tutorials/hugechair/chair5_05.asp chodzi wlasnie o te rurki na opracie namalowalem je polaczylem attrach i lipa nie mam get shape w lufcie
Napisano 13 Maj 200520 l a w punkcie 134 wyraźnie napisali żeby połączyć wierzchołki. Sprawdź czy tak jest u ciebie. Jak to wszystko nie będzie jednym splajnem to nie zadziała. W jednym obiekcie splajna może być kilka krzywych (subobject splajn, segment, vertex). można połączyć wszystko przez atache tylke trzeba wertexy połączyć przez weld'a.
Napisano 28 Maj 200519 l Autor no nie wiem nie moge zaznaczyc 3 lini naraz i dac do edit spline ??? Powiem tak : mam 2 linie + arc (pol okrag), chce uzyc lofta na nich, i nie nie moge dac get shape czy mi moze ktos napisac dokladnie jak to zrobic ??