TrojkaT Napisano 12 Maj 2005 Napisano 12 Maj 2005 Loft Chce uzyc koftu - mam 3 linie ktore sa polaczone daje loft i nie moge uzyc get shape czemu ? musza one byc te linie jako splaine czy jak ???
TrojkaT Napisano 12 Maj 2005 Autor Napisano 12 Maj 2005 a jak zrobic zeby wszystkie byly spline ??ktora funkcja ??
Gość styczny Napisano 13 Maj 2005 Napisano 13 Maj 2005 niebardzo kumam możesz to pokazać ?? z "line" terz da sie robić loftem tylko niemożna łączyć "splayn"ów ani "line" funkcją attach bo niebędziesz miał "get schape" splayn i line mają tylko 2 końce niewięcej tak więc niepołączysz tych lini tak aby była w jednej całości z np.3 końcami
TrojkaT Napisano 13 Maj 2005 Autor Napisano 13 Maj 2005 punkt 135 http://67.15.36.49/team/tutorials/hugechair/chair5_05.asp chodzi wlasnie o te rurki na opracie namalowalem je polaczylem attrach i lipa nie mam get shape w lufcie
Bacry Napisano 13 Maj 2005 Napisano 13 Maj 2005 a w punkcie 134 wyraźnie napisali żeby połączyć wierzchołki. Sprawdź czy tak jest u ciebie. Jak to wszystko nie będzie jednym splajnem to nie zadziała. W jednym obiekcie splajna może być kilka krzywych (subobject splajn, segment, vertex). można połączyć wszystko przez atache tylke trzeba wertexy połączyć przez weld'a.
TrojkaT Napisano 28 Maj 2005 Autor Napisano 28 Maj 2005 no nie wiem nie moge zaznaczyc 3 lini naraz i dac do edit spline ??? Powiem tak : mam 2 linie + arc (pol okrag), chce uzyc lofta na nich, i nie nie moge dac get shape czy mi moze ktos napisac dokladnie jak to zrobic ??
Rekomendowane odpowiedzi