Napisano 13 Maj 200519 l I. Jesli w razie czego nie uda mi sie export do Maxa to czy w Rhino jst taki tool ktory pozwala na nalozenie textury UVW takiej ktora zrobilem w Photoshopie? II. Dlaczego mimo tego ze Rhino ma mniejsze wymagania od Maxa to moj sprzet ledwo zipie w rhinowskich viewportach? a po exporcie do maxa model ma kolo 100.000 poly i chodzi az milo... mozna w jakis sposob poprawic szybkosc wyswietlania w Rhino?:) POZDRAWIAM
Napisano 13 Maj 200519 l Cytat II. Dlaczego mimo tego ze Rhino ma mniejsze wymagania od Maxa to moj sprzet ledwo zipie w rhinowskich viewportach? a po exporcie do maxa model ma kolo 100.000 poly i chodzi az milo... mozna w jakis sposob poprawic szybkosc wyswietlania w Rhino?:) widzisz ty masz ten ból ;) mi rhino śmiga o wiele szybciej niż max, co do 1 to wydaje mie sie że nie ma takiej możliwości, a co do 2 - a jaki masz sprzęt ?
Napisano 13 Maj 200519 l 1. rhino nie ma takich powydziwianych funkcji :) czysty modeling i nic wiecej 2. rhino slabo sobie radzi z wyswietlaniem meshow, i mozesz albo drastycznie zmniejszyc jego jakosc w preferences > mesh, albo pracowac na wireframe co jest najwygodniejsze :)
Napisano 13 Maj 200519 l Autor hindus -- >>Mam Athlona 1,6+ XP 256DDR i uwaga GeForce2Ti 64 DDR"P kome -- >> ale potem zeby zobaczyc jak to wszystko wyglada bede musial czekac godzine zanim skonczy moj ulubiony proces... creating rendering mashes:P POZDRAWIAM
Napisano 13 Maj 200519 l Cytat mozesz drastycznie zmniejszyc jego jakosc w preferences > mesh .................