Skocz do zawartości

Featured Replies

Napisano

Jak to jest z tym Brazilem 1.2.52, wszedzie w nazwie (spakowanym pliku) napisane jest ze to pod 7 maxa tez jest a przy instalce do 6 maxa jest tylko wybor. Cos sie z tym da zrobic czy to po prostu kolejny kit dla sciagajacych?

• Odpowiedzi 8
  • Wyświetleń 1,3k
  • Created
  • Ostatniej odpowiedzi

Top Posters In This Topic

Napisano

Zainstaluj dla maxa 6 - przecież 7 łyka te same pluginy.. Swoją drogą - jakoś dziwnie tę licencję kupiłeś, że Splutterzy Ci kilka spakowanych plików wysyłają, no i nie oferują pomocy ;) :p

Napisano

Hehe, no wlasnie cos slaby servis maja. A tak na powaznie to nie widzi mi 7 tego brazila, instalowalem dla 6 i nic.

Napisano

Hmmm... mhmmm.... ekhm... u mnie nie ma problemu.. sprawdź, czy w plugin.ini (czy jakoś tak - już nawet nie pamiętam, a nie chce mi sie sprawdzic ;)) masz wlasciwa sciezke do brazilka i czy sie nie potworzyly jakies niepotrzebne foldery, w ktorych ukryl sie twoj brazylijczyk.

Napisano

to moze jeszcze jedno pytanie w tym temacie coby forum nie zasmiecac, czy ktos wie dlaczego sie tak dzieje (jak na zalaczonym obrazku). Jak renderuje z daleka jest w porzadku a jak z bliska tworza sie pustre kwadraty.

Napisano

Pewnie coś z kamerą się porobiło... może jest tam ukryty obiekt, który miesza?? :>

Napisano

Najpierw myślałem że to coś z clipping planes, ale to jednak nie to. Generalnie dzieje się tak przy renderowaniu z małej odległości i dużym kącie, obiektów z bardzo dużymi/długimi face’ami. Zmniejszenie/skrócenie ich nieco poprzez delikatne zagęszczenie w tych miejscach siatki, powinno pomóc. W „łagodnych” przypadkach, gdy dziury są wielkości pojedynczych bucketów, starczy zwiększyć bucket size.

P.S. Uuuuu..... widzę że coś dział Brazila umiera :(

Napisano

ta, jak sie siatke zagesci to pomaga :), czyli mozna to po prostu nazwac "błedem" brazila?

Napisano

on ma sporo błedów :P