Napisano 15 Maj 200519 l pytanie brzmi czy uzywacie modyfikatora shell (soldify stara nazwa) przy modelowaniu karoserii samochodu, bo mi sie wydaje ze wtedy wszystko jest zbyt grube wiec czy uzywac go o grubosci 0,1 czy nie uzywac w ogole ?
Napisano 15 Maj 200519 l ja tam nie wiem ale możesz zaznaczyć opcje 2side przy materiale który nakładasz, albo poprzez extrude nadać grubość , odradzam solidify - używałem w maxie 5 i nie jest taki dobry.
Napisano 15 Maj 200519 l Autor no wlasnie....o shell`u tak bylo napisane w tutku ale nie bylo nic wspomniane o jego grubosci wiec zastanawia mnie to, 2-sided robi praktycznie taki sam efekt jak shell o grubosci 0,1 wiec ok
Napisano 15 Maj 200519 l modyfikator ten sluzy do nadawania grubosci? bo ja kiedys robilem model niemieckiego transportera SdKfz. 251, i nie moglem poradzic sobie z nadawaniem grubosci scianom pancernym, gdyz extrude powodowal nachodzenie na siebie siatki oraz to, ze mialem plyty o pewnej grubosci, lecz puste od jednej strony dacie mi jakies linki do tutkow o tym modyfikatorze?
Napisano 17 Maj 200519 l no jak sie nachodza to chyba recznie trzeba poprawic :P a to ze z jednej strony nie miales poly to chyba logiczne, bo extrude tylko wytlacza rowki, a nie jest to kompleksowe narzedzie do robienia grubosci blachy :P