Napisano 16 Maj 200519 l Witam ... mam nowy problem ... polega on na tym ze po zapisaniu sceny praktycznei nie da sie otworzyc juz tego pliku ... robilem calkei mnowa vizke z Gabinetem no i mam w katalogi 21 save`ów ... z tych wszystkich dziala okolo 4 przy otwieraniu plikow poprostu pokazuje sie moj kochany bąd aplication error i moge sobie bąka jedynie puscic w krzeslo ... to samo dzieje sie z autobackupami ... nie wiem czego to moze byc wina ale podejzewam jakis obiekt w scenie ... dlaczego ? abo dlatego ze u innych dzieje sie to samo ... (kome i Salvator tez nei dali rady tego otworzyc) scena gdy juz sie laduje niby zaczyna pokazywac cos w viewporcie ale po chwili dalszego wgrywania sceny pojawia sie ten błąd ... zastanawiajace jest to ze gdy otworzylem jeden z tych plikow ktore jeszcze dzialaly i zapisalem go ponownie pod inna nazwa dzialo sie tak samo ... nie moglem go otworzyc ... reinstalowalem system ... praktycznei wszystko ... i nadal nie mam pojecia .. skanowalem mks-virem , Adaware poprostu dupa ... moze komus sie to zazylo (bo zapewne ktos sie z tym spotkal) moze to dysk pada ... help :) bo mnie juz q*rwica strzela ;]
Napisano 16 Maj 200519 l Merge sie nie da? Może wyexportować do innego formatu jak masz działającą wersje. Wrzuć tą zepsutą wersje może komuś sie uda otworzyć. Powodzenia
Napisano 16 Maj 200519 l Autor Gdyby ktos mial podobny problem : hmm chyba problem sie rozwiazal ... moze zalozenie wątku zmobilizowalo mnie do testow ... no ale co sie okazalo ... wiec ... problemem byl obiekt w scenie ... jaki ? ... a no okno ... zrobilem dla pomieszczenia okna (fixed window object) x4 ... dodalem je do siebie i deatachowałem same szyby ... dodalem je do innego layeru w layers menager ... szyby dodalem na początku ... ale czemu jedne pliki sie otwieraly a drugie nie ? ano dlatego ze w tych scenach okna jak wczesneij napisalem byly w swoich warstwach (jako ze uwielbiam warstwy w cadzie to i w maxie) i w tych wersjach sceny byly one poprostu schowane (hide) nie wiem co sie takiego moglo stac ze obiekt ten nie pozwalal mi otworzyc sceny ... no w kazdym razie juz go nie ma ;] -edit--- no merge tez nic nie dawalo ... jak juz napisalem problem byl w obiekcie ;] a z reszta co mi z merge jak ja tam wszystkie ustawienia zostawilem ;]
Napisano 16 Maj 200519 l mi sie tak robiło jak zapisałem projekt wyszedłem z maxa i za szybko restartołem kompa