Napisano 17 Maj 200519 l Jest to moje drugie autko jakie kiedykolwiek zrobiłem w 3D. Bardzo dużo się nauczyłem. Godziny spędzone to wieczność. Jest to mój pierwszy post w tym dziale. Zazwyczaj mam problemy z 3Ds maxem i ale tak się nic nie zmieniło, mam problemy z renderingiem jak używam światła photometrycznego (mało chyba ramu – zatrzymuje się w obliczeniach). Na scenie Faces: 35 632 Przy renderowaniu: 355 782 (chyba musze to obniżyć :) ) Niestety nie wiem kiedy zrobię prawdziwy render z photometrycznym światłem.
Napisano 17 Maj 200519 l jak na drugie autko to dosc dobry modeling ale tlo na dugim renderze okropne:( pozdrawiam
Napisano 17 Maj 200519 l wiesz jak dajeszs siate, to dawaj biala na szarym modelu, zebysmy mogli chociaz ja zobaczyc. po drugie sa fatalne materialy, juz lepiej dac wszystko szare :P po trzecie jak na drugi wozek moze byc :) a i jak bedziesz robil jakis render, to wsadz cos na co bedzie rzucany cien, bo bez takich podstaw to nawet photo swiatlo zbytnio ci w renderze nie pomoze ;) i wywal to rozmazane hdri z tla!