Napisano 19 Maj 200519 l Chciałbym pozbyc sie wielu dla mnie nieprzydatnych narzedzi z 3dsmaxa 7. Wiem, że trzeba usuwac pliki w katalogu stdplugs, ale co konkretnie to nie wiem. Chciałbym sie pozbyć: schodów, drzwi, okien, mentala, skylighta, narzedzi odpowiedzialnych za krzaki, drzewa itp, Prosze o napisanie, co który plik usuwa, a jak ktoś by miał liste wszystkich plikow i ich funkcje to bedzie mu wdzieczny.
Napisano 19 Maj 200519 l customize > plugin menager tam masz czesciowo napisane ktory plik jest od czego ... w wiekszosci przypadkow niestety nie ejst opisany ...
Napisano 19 Maj 200519 l Część modeli dla architektów, map i takie tam możesz odznaczyć przy instalacji, ale pewnie już to zrobiłeś. Pozdrawiam
Napisano 19 Maj 200519 l Autor Dzięki Marcin. Max teraz włącza się z 30 razy szybciej :P i chula lepiej.
Napisano 19 Maj 200519 l A po co je usuwać, przecież możecie zwyczajnie ich nie używać. No chyba, że tak bardzo zależy Wam na wydajności. Nie zapomnijcie jednak, że kiedyś możecie potrzebować ów pluginów i co wtedy??
Napisano 19 Maj 200519 l sairam jeśli mam czekac 1h a 1:20h (no troche przesadziłem) to wole z nich zrezygnować zwłaszcza jeśli ich nie używam a jeśli będą potrzebne to sie je po prostu włączy ---EDIT--- podajcie jakie można wyłączyć