Napisano 23 Maj 200519 l Witam zrobiłem sobie takie biuro reneder vray. czekam na krytyke i sugestie dotyczace renderu co zmienić żeby było lepiej. Mam jescze pare pytań: - dlaczego styk foteli z podłogą nie wygląda naturalnie - jak rozjaśnić pomieszczenie(tam gdzie padają cienie moim zdaniem jst za ciemno no i ściany wychodzą trochę za ciemne) -mam prośbe czy ktoś mógłby mi wytłumaczyć zakładkę "global photon map" krótki opis renderu w tej scenie : 3 x fray lights o mocy 4.0 1x direct lights moc 2.0 lekko żółty kolor
Napisano 23 Maj 200519 l zwieksz dark multiplier w zakladce color mapping w ustawieniach vraya .. do 2,0 np. zmniejsz moc vray lightsow do 2 a zwieksz directa do 3,5-4,0
Napisano 23 Maj 200519 l nie uzywaj linear multiply w color mapping dla wnetrz ... lepiej juz wybierz exponetial ... z dark mp. na 2,0
Napisano 23 Maj 200519 l ogolnie fajne ale w niektorych miejscach jest za ciemno przez tak intensywny cień.
Napisano 23 Maj 200519 l Powiedz jakie masz ustawienie tego szkła w oknach ?? i jakie swiatła uzyles. Faje biuro