Skocz do zawartości

Featured Replies

Napisano

Czy w 3ds Maxie można zatrzymać rendering, wyłączyć PC i dokończyć go później?

• Odpowiedzi 9
  • Wyświetleń 1,1k
  • Created
  • Ostatniej odpowiedzi

Top Posters In This Topic

Napisano

odrazu dajesz w stan hibernacji ... tak jak w laptopach ... ale ja tam nie wiem czy przycisk pause dziala w maxie bo jakos nie uzywam ;]

Napisano

to pause jest do bani i z tego co zauważyłem to w vrayu np nie działa :P, w scanlinie działa, nei wiem jak jest w innych ;) też sie zastanawiam czy można wyrenderować połowe i potem wyłączyc pc i np za 2 dni reszte ? wiem ze mozna zrobic taki bajer że renderujesz połowe, potem stop, potem renderujesz od nowa tylko ze zaznaczasz żeby renderował vray od dołu i potem złączasz w całośc ale przy animkach odpada ;) pozdrawiam.

Napisano

Przy animkach można renderować do klatek. Wystarczy ustawić typ pliku np. na .tif.

Dajesz stop kiedy Ci się podoba i kontynuujesz od następnej klatki.

Swoją drogą jest to metoda bezpieczniejsza i lepsza. Windows potrafi się zwiesić w najmniej odpowiednim momencie i całego avika szlag trafia.

Napisano

czemu przy animkach odpada.. zrobisz np. pierwsze 30klatek, a pozniej ostatnie 30klatek, jakis programikiem do video polaczysz to i juz:D

Napisano

w profesjonalnych produkcjach powinno sie animy renderować do tif i sklejać a nie odrazu do avi albo quicktime

Napisano

metoda że pół image'a wyrenderujesz z góry, a potem pół z dołu nie odpada w animacjach co ? zastanów sie :P nie mówe że sie nie da animki podzielić tylko że w ten sposób co opisałem będzie trudniej sie robić - czytaj uważnie.

Napisano

a czy to ważne, zarówno tif i tga to formaty bezstratne, równie dobrze możesz do bmp, ale wcześniejsze formaty zeżrą ci mniej miejsca na dysku :P