Napisano 28 Maj 200321 l Rok temu kupiłem sobie nowy komp z Athlonem XP 1800, 512 ddr\'a i tak daley...[rotfl2], wszystko hula bardzo przyjemnie i wogóle. Pewnego dnia (jakieś trzy miesiące temu) resetując komputer przyjrzałem się wszystkim pięknym komunikatom BIOS\'a towarzyszącym uruchamianiu komputra. Otóż, zobaczyłem że w środku mojego kompa nie ma procesora Athlon 1800 XP a jest Athlon 1800 MP. :o Myslę sobie: albo w serwisie ktoś się pierrr....dykną, albo ja źle widze. Wrzuciłem jakies programiki diagnostyczne i dalej widze Athlona MP. Więc pytam jaka jest różnica między XP a MP (oprócz tego że montuje się je w serwerach wieloprocesorowych i tak daley)?????
Napisano 29 Maj 200321 l taka że jestes do przodu jakieś 400 zeta, bo taka jest rożnica między mp, a Xp co do budowy to mp ma połączone mostki l5 i tyle. a i zdejmijcoolerka i sprawdz na procku, czy masz mp, czy tylkoktoś mostki połączył.
Napisano 1 Czerwiec 200321 l Wow koleś gdzie żeś kupował tego kompa?? Daj jakieś namiary na ten sklep :-)) no i wyślij chłopakom jakieś kwiaty w ramach podziękowania za \"udaną transakcje ;-). A na twoim miejscu sprzedałbym tego procka i kupił szybszego XP np. 2600 +
Napisano 2 Czerwiec 200321 l Autor [lol2] jest taka sprawa że nikt odemnie go nie chce kupić, żaden serwis i wogóle he he - - - - pozdrowionka
Napisano 5 Czerwiec 200321 l Autor nie mam pojęcia ile on może być wart - chciałbym go wymienić na szybszego XP w miarę możliwości