Ania Napisano 26 Maj 2005 Napisano 26 Maj 2005 corel photopaint: mam dwa obrazki A i B, maja te same rozmiary. w obrazku A mam objekt, objekt jest mniejszy niz obrazek. kopiuje objekt do obrazku B. Chce zeby mi w obrazku B wyskoczyl w tym samym miejscu gdzie byl w obrazku A, ale program mi go wstawia dokladnie w srodku obrazka, bez wzgledu na to gdzie byl przedtem. da sie jakos ustawic zeby wstawialo objekt tam gdzie byl? (konkretnie chodzi o teksture paznokci kopiowanej z obrazka diffuse do obrazka bump, ma sie dokladnie pokrywac) ps: nie jestem pewna czy do dobrego dzialu to wlozylam, nie wiedzialam dokad, przepraszam.
curka Napisano 26 Maj 2005 Napisano 26 Maj 2005 nie wiem, czy to ci pomoze, ale jak zrobisz obrazki w jednym pliku,ale na osobnych stronach to obiekt po skopiowaniu wkleja sie na tym samym miejscu :)
Ania Napisano 27 Maj 2005 Autor Napisano 27 Maj 2005 nie moge tak, bo plik i tak za duzy, to ma 3000 piksli w kazda strone a ja mam 256 ramu, dlatego wlasnie rozdzielam to na dwa pliki. ale dziekuje. juz inaczej rozwiazalam (robie kropki po rogach objektow, zeby mialy wielkosc obrazka)
Rekomendowane odpowiedzi