Skocz do zawartości

Falujący dzwięk nagrywania

Rekomendowane odpowiedzi

Gość kosci9977
Napisano

Witam, mam problem z nagrywaniem dzwięku w komputerze z Windows XP, karta dzwiękowa zintegorwana na płycie. Problem nie dotyczy chyba oprogramowania nagrywającego, bo próbowałem nagrywac z dwóch różnych programów i jest ten sam efekt. Nagrywanie dzwięku jest takie, jakby dzwięk falował. Jak jest cicho, nagrywa cicho, a potem jak jest głośniej to zanim nagra się głośniej mija ze 2 sekundy, zanim wyrówna się poziom dwięku. Inaczej mówiąc, jak się ogląda coś nagranego, to dzwięk nieustanie faluje, ucina się i wznosi do góry.Prosze o pomoc.

• Odpowiedzi 2
  • Created
  • Ostatniej odpowiedzi

Top Posters In This Topic

Popular Days

Top Posters In This Topic

Napisano

a masz moze nforaca na płycie......Nie wiem czy tu wina ale kolega mial podobne "objawy" u niego dzwiek przyspieszał i zwalniał(coś jakby bawił sie pitch'em). Była to wina sterowników, wiec moze i u ciebie pomoze nawet jak nie masz nforca.

Napisano

hehe to normalne :) poprostu masz gdzieś włączoną funkcję normalizacji poziomu głośności ... teoretycznie jest to dobre przy nagrywaniu mowy ale tak naprawde to zawsze tylko psuje efekt :P poszukaj takiej funkcji - napewno jest włączona

a przez co nagrywasz ?? jeśli przez złącze MIC to nawet mogli tak zepsuć karte że ta funkcja działa tam hardwarowo i nie da się jej wyłączyć - wtedy sprawdź czy działa normalnie na LINE IN