RadX Napisano 3 Październik 2003 Autor Share Napisano 3 Październik 2003 Giorgi ma rację. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
felav Napisano 4 Październik 2003 Share Napisano 4 Październik 2003 Ok są zlecenia: Sory ze nie uwzglednilem tabelki Darkelfa... I tak ktoś bedzie to wrzucał na stronke, co do postaci rzecz jest dosc prosta, wszyscy oprócz szefa malo szczegolowi 4-5 (kolo 1000 f) poziom, szef troche bardziej sczegółowy 3-4 (kolo 1500 f) w/g uznania. O ilość polygonów chatek pytać Sylwiusza, zaznacze tylko że chatki powinny być quarkowe (?)... http://www.felav.republika.pl/Dok1.doc karczma bedzie juz otexturowana w quarku jak tylko zalatwie q2 (chyba niedziela), bo quark mi wymaga jakiejs tam podstawowej texturki... W tygodniu zrobie sobie ten dab, kwiatki, trawe, kamyczki i zagrode, tak dla odprezenia bo juz mam dosc quarka... Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
RadX Napisano 4 Październik 2003 Autor Share Napisano 4 Październik 2003 No i się zaczyna porywać tłum wreszcie ! Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
darkelf Napisano 4 Październik 2003 Share Napisano 4 Październik 2003 felav: na nastepny raz wyslij mi te obiekty na gg, czy cos i ja to wrzuce do tabelki, bo tak sie niepotrzebny burdelek robi :P... pozatym, to napisz co chcesz robic, to aznacze ze robisz to ty :). Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Ufooox Napisano 5 Październik 2003 Share Napisano 5 Październik 2003 zagroda przy karczmie: napewno nie bedzie sie wam podobala :) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
RadX Napisano 6 Październik 2003 Autor Share Napisano 6 Październik 2003 Tylko tekstura lepsza by się przydała. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
giorgione Napisano 6 Październik 2003 Share Napisano 6 Październik 2003 Niop:D Giorgione Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Ufooox Napisano 6 Październik 2003 Share Napisano 6 Październik 2003 na serio nie wiem jaka teksturka pomocy!!!!!! Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Ufooox Napisano 6 Październik 2003 Share Napisano 6 Październik 2003 giogi pomoz mi z teksturką nie moge dojść do tego błagam Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
RadX Napisano 6 Październik 2003 Autor Share Napisano 6 Październik 2003 Eh ja ci nie pomogę z teksturą ale ktoś z MAXa na pewno. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
felav Napisano 6 Październik 2003 Share Napisano 6 Październik 2003 Nie ma chyba sensu robic osobnej texturki drewna na kazdy drobny object mysle ze trzeba zrobic 3-4 uniwesalne texturki drewna na takie duperelki i tym je pooklejac, z takim zalozeniem nie do konca zgadzaly by sie mebelki w karczmie ale to jest tylko otwarta kwestia. Co do tego co chciałem zrobic: dąb szyld kwiatki kamyczki Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
felav Napisano 6 Październik 2003 Share Napisano 6 Październik 2003 A co do tego dodania do glownej tabelki to wrzucilem to tutaj zeby ktos to dodal na stronke KLa, ew. mozecie mi dac jakis dostep do tego dzialu, to jak cos bede mial to odrazu tam wrzuce... Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
giorgione Napisano 7 Październik 2003 Share Napisano 7 Październik 2003 Dobra zrobię kilka teksturk drewna w wolnym czasie :D Jutro coś wrzucę:d Pozdr Giorgione Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
felav Napisano 7 Październik 2003 Share Napisano 7 Październik 2003 Ja mam troche uniwersalnych kombinowanych texturek drewna z mebelków moge je wrzucic, mozna tez dodac taki dzial na stronce KL gdzie kazdy mogl by wrzucic przydatne texturki Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
darkelf Napisano 7 Październik 2003 Share Napisano 7 Październik 2003 nie mam kompa narazie(dzisiaj wieczorem pewnie sie wyrobie) wiec tabelka troche stanela, ale jak ebdzie to juz wiem co zupdatowac :)... felav, tamte obiekty dodaje :). Mw4d, tez dolacza do timu? (bo nie wiem :D)... jezeli tak, to zagrode daje mu. i blagam was, zaczynacie jakis obiekt, to nie robcie mrocznie nikogo o tym nie powiadamiajac(powiadomcie tylko mnie :D)... Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
felav Napisano 7 Październik 2003 Share Napisano 7 Październik 2003 I tu jeszcze taki apel ode mnie, wezcie te drobne rzeczy ze obecnej listy. Do Darkelfa: Jakbyś mógł to wywiedz się które objecty są jusz gotowe i pousuwaj je z tabelki zeby nam sie balagan nie robil ;p Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Ufooox Napisano 7 Październik 2003 Share Napisano 7 Październik 2003 mw4d tez dolącza do timu :D juz wiesz hehehe pozdro Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
darkelf Napisano 7 Październik 2003 Share Napisano 7 Październik 2003 mw4d: dodam cie, w danych wpisuje te z max3d... felav: jezeli cos ebdzie skonczone, to postaram sie to skasowac, albo, dla lepszego efektu wizualnego(ileee zesmy juz zrobili :P) bede zamienial na zielono :D. Dolaczam sie do apelu, wysylajcie stuff Pablowi... BTW, cos sie czif nie odzywal dawno :/ Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
giorgione Napisano 8 Październik 2003 Share Napisano 8 Październik 2003 No to ludziska dorzucam znów coś od siebie :D Darkelf chciałbym - a raczej zrobiłem już:P - zrobić szczurka:D Ma 262 faces - rys poniżej :D Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
felav Napisano 8 Październik 2003 Share Napisano 8 Październik 2003 Ok mam te texturki drewna które zrobiłem sobie przy okazji mebelków: http://www.felav.republika.pl/wood1.jpg http://www.felav.republika.pl/wood2.jpg http://www.felav.republika.pl/wood3.jpg Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
giorgione Napisano 8 Październik 2003 Share Napisano 8 Październik 2003 No a tutaj teksturki które wykorzystałem do zrobienia drzewka i toporka. Aha felav ja z Phantomem robimy szyld - wcześniej ustaliliśmy to z darkelfem :P:D drzewko teksturka toporka Pozdr Giorgione Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Ufooox Napisano 8 Październik 2003 Share Napisano 8 Październik 2003 kurcze nei wiem jak ladnei zmapoawac zeby bylo realistyczne jesli ktos wie to niech powie robilem UVW ale nie wychodzi najlepiej Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
giorgione Napisano 9 Październik 2003 Share Napisano 9 Październik 2003 zRÓB następunące czynności: 1. nadaj im uvw map 2. nadaj unwrapa 3. zrób sobie renderek siatki (chyba poprzez wciśnięcie 0 lub zrób jak ja to robię poprzez printscreen i daj to do jakiegoś programu graf. w którym robisz teksturki) 4. użyj obojętnie jakiej teksturki drewna w prog. graf. i pobródź ją barzdo :D - najlepiej w szopie pędzlem nieregularnym i ciemnym kolorem:D reszta to już pracka w maxie - nadanie materiału i ponowne uruchomienie unwrapa i dostosowanie siatki do utworzonej mapy:D Aha a tutaj znów coś ode mnie - przykładowy model harpii 1458 faces :D Pozdr Giorgione Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
giorgione Napisano 9 Październik 2003 Share Napisano 9 Październik 2003 I kolejne ujęcie:D Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
RadX Napisano 9 Październik 2003 Autor Share Napisano 9 Październik 2003 Słodki szczurek ;P Harpia niesamowita !! Trzeba jak najszybciej umieścić je w enginie boję się, że Sylwiusz będzie potrzebował pomocy bo chłopak ma za dużo teraz na głowie. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
giorgione Napisano 10 Październik 2003 Share Napisano 10 Październik 2003 Niop:] Miał chłopak chwilke przerwy - a teraz cały postęp będzie zależał od niego :d Ale w końcu to my się trudziliśmy do chwili obecnej teraz jego kolej:P Dobra koniec gatki :P Oteksturowany szczurek:D Pozdr Giorgione Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Ufooox Napisano 10 Październik 2003 Share Napisano 10 Październik 2003 za różowy szczur ma blado - czerwony pysk i ogon bardzo blado futoro jest ok oby tak dalej Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
giorgione Napisano 10 Październik 2003 Share Napisano 10 Październik 2003 Oki poprawię:D Pozdr Giorgione Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
RadX Napisano 10 Październik 2003 Autor Share Napisano 10 Październik 2003 JaP za różowiótki troszkę ;P Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Ufooox Napisano 10 Październik 2003 Share Napisano 10 Październik 2003 giogi mozesz podrzucic teksturke szczura bo wiesz ja jestem teraz na etapie uwvramp and uwv mapping :L Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
darkelf Napisano 10 Październik 2003 Share Napisano 10 Październik 2003 super modeliki :)))... czemu strona KLa nie dziala... i co tam piszecie o jakis szyldach?!!??!... Szczur, dodam ze chcesz go robic giorgi :). Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
RadX Napisano 10 Październik 2003 Autor Share Napisano 10 Październik 2003 Właśnie a propo strony to rozmawiałem z Gecco i dowiedziałem się,że wina leży po stronie serwera a co za tym idzie nic nie jest w stanie zrobić :( Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
darkelf Napisano 10 Październik 2003 Share Napisano 10 Październik 2003 buuu ;((((((... wiec czekamy na poprawe, bo juz mam aktualnosci pare do dodania ;p. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Ufooox Napisano 11 Październik 2003 Share Napisano 11 Październik 2003 z czego mi wiadomo padla baza danych ogolnie zauwazylem ze serwerek nei jest zbyt dobry czeste wysypy strony sa spowodowane dupnym serwerkiem radzil bym zmienic na jakis lepszy moze byc nawet jakis darmowy albo zrobimy skladke na jakis dobry serwer z domenka .pl albo .com pozdrawiam Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Willow Napisano 11 Październik 2003 Share Napisano 11 Październik 2003 Heh genialna harpia i szurek:)):o Ciekawe kto to będzie wszystko animował:P Pozdraiwam Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
giorgione Napisano 11 Październik 2003 Share Napisano 11 Październik 2003 Spox za animację szxczurka już się wziąłem :D Tylko powiedzcie mi jakie mają być te animki i z ilu klatem mają się składać:D Aha mw4d tekturkę mogę podrzucić dopiero jutro - dodatkowo pokażę siatkię to może ci pomoze:D Pozdr Giorgione Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Ufooox Napisano 11 Październik 2003 Share Napisano 11 Październik 2003 jest sto razy lepiej giogi. Teraz wygladasz jak na szczura przystalo szczurze... :) dzieki giogi czekam na teksturki i siatkę Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
RadX Napisano 11 Październik 2003 Autor Share Napisano 11 Październik 2003 Trza ustandaryzować animację hę tak jak jest z obiektami :\\ Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Ufooox Napisano 11 Październik 2003 Share Napisano 11 Październik 2003 no animka szczurowatego pełzania po piwnicach szczur przyda sie questu z karczmarzem, swietnie ... Przytul mnie szczurze Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
darkelf Napisano 11 Październik 2003 Share Napisano 11 Październik 2003 dobra, dodam w animacji pare dodatkowych opcji, ktore powinny rozwiac watpliwosci :)...(narazie musze je dokladniej wymyslic)... a co do animacji, to prsosze przy obiektach wpisywac takze jakie animacje maja byc w tym obiekcie :/...(te co sa napisane przy postaiach w tym momencie wymyslalem sam, wiec nie wiem czy sa dobre ;D... acha, przybylem zeby pokazac moj modelik ktory zrobilem dzisiaj w okolo 2h... jutro go bede unwrapowal, a pojutrze moze tekstura(jak zdobede spowrotem cd z adobem, bo nie mam obecnie :/)... Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
darkelf Napisano 11 Październik 2003 Share Napisano 11 Październik 2003 acha, i chodzi mi glownie o ocenienie nog(?) bo cos mi srednio pasuja :/. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
giorgione Napisano 11 Październik 2003 Share Napisano 11 Październik 2003 Wusiuń bardziej kolanko w tylnich nóżkach :D A co do animki szczura to zrobiłem 2 jedna to chód szczura a duga to wąchanie (kiwanie główką). Pozdr Giorgione Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
darkelf Napisano 12 Październik 2003 Share Napisano 12 Październik 2003 ok, nogi poprawie, oddam, ze model ma 488 trisow. A co do szczura, to on gdziestam byl w tabelce?!?! (co do animacji, to dobrze, bo szczury chyba nie beda walczyly, jak w wiekszosci glupich gier typu diablo). Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Phantom Napisano 12 Październik 2003 Share Napisano 12 Październik 2003 darkelf...czegoś nie kumam...:D Przeco Pabla team zrobił konia jush :D chyba że ty klacz robisz :P pozdro... Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Ufooox Napisano 12 Październik 2003 Share Napisano 12 Październik 2003 heh nastempny texturing zagrody mnie sie podoba, jazda :) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
darkelf Napisano 12 Październik 2003 Share Napisano 12 Październik 2003 hmmm no wlasnie- phantom... pokazal sie balagan :)))... trzeba powiedziec freesignersom to, co wam powtarzam tyle czasu :/... mianowicie, pisac JAK SIE COS ROBI :////.... musze zagladnac na ich forum i ich opiperzyc :P. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
felav Napisano 12 Październik 2003 Share Napisano 12 Październik 2003 Texturka juz wyglada lepiej mozesz pokac siateczke? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
giorgione Napisano 13 Październik 2003 Share Napisano 13 Październik 2003 A tutaj teksturka szczura - jakby ktoś chciał zobaczyć :D Pozdr Giorgione Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Ufooox Napisano 13 Październik 2003 Share Napisano 13 Październik 2003 jakiego modyfikatora uzyles w uwv do tego szczura czy to tylko polowka? pozatym dzieki za maila z siatka i texturka dzieki ci giogi! Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Master Kiełbaster Napisano 13 Październik 2003 Share Napisano 13 Październik 2003 strasznie duza ta teksturka. na ilu megowe karty to robicie? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi