Skocz do zawartości

Featured Replies

Napisano

Nie wiem czy dobry dzial ale typowo softwarowego nie ma chyba.

Za kazdym razem gdy chce odpalic jakikolwiek program do trackingu [i nie tylko bo jeszcze przy czyms innym sie spotkalem] taki jak Voodoo albo Icarus to wyskakuje mi blad: Nvida Open Gl Driver [w naglowku] a w tresci errora: Driver component sizes mis-match. Retry to keep going, or cancel to exit.

I to by bylo na tyle z odpalenia programu ;(

Moj sterownik to Win2kxp_30.87.exe czyli detonator 30.87 [moze wogole mnie popierniczylo i mam inna karte ;/, nie znam sie na tym]. Zainstalowalem ten sterownik bo tak mi powiedzieli na google. Moja karta to MSI MS-Starforce GF 4 MX 440 with AGP x8 przynajmniej tak mi wlasciwosci ekranu mowia. Szukalem google, szukalem forum i nic. Dodam ze wczesniej Icarus chodzil mi na tej karcie i prawdopodobnie na sterownikach z plyty cd a nie tych nowych [ale te nowe zainstalowalem juz po tym jak sie blad pojawil. Czy ktos spotkal sie z takim bledem lub wie o co chodzi? DOdam jeszcze ze direct-x mam bodajze 9 [ale nie wiem jak sprawdzic, jesli to pomoze to moge podac]. Gdzie mozna sciagnac jakies sterowniki gdzie bedzie duzy wybor nowych i starych? Czy ktos ma taka sama karte i mial podobny blad? Czy moze to byc wina DX, sterownika, proramu, wirusa czy karty graficznej? A moze za malo miejsca na dysku? Licze na pomoc i dzieki z gory

• Odpowiedzi 4
  • Wyświetleń 1k
  • Created
  • Ostatniej odpowiedzi

Top Posters In This Topic

Napisano

Z takim bledem sie nie spotkalem ale moze zainstalowanie najnowszych setrownikow pomoze. Zeby sprawdzic DX musisz odpalic dxdiag. Daj start->uruchom i wpisz dxdiag. Najnowsze sterowniki znajdziesz na http://www.benchmark.pl

Napisano

no to ci powiem że masz strasznie stare te sterowniki ... szczególnie jak na gf 4

ściągnij jakieś nowsze ze strony nvidii

ja np na moim gf2 mx400 mam detonatory 53.03 a jak ostatnio ściągnełem jeszcze nowsze to mi się max nie uruchamiał :/ czyli musisz poprostu kilka wersji ściągnąć i przetestować

Napisano
  • Autor

Dx 9.0c

dzieki za porady zaraz poszukam, odpale i powiem co sie dzieje. A z drugiej strony dziwne to to bo normalnie latalo na standartowych na plytce instalacyjnej i bylo dobrze ;/ Damn znac co wyjdzie z moich poszukiwan

Napisano
  • Autor

No i poradzilem sobie. Rozwiazanie? Nacisnalem - aktualizuj sterownik :) Zaladowal cos z dysku sam i dziala