Skocz do zawartości

Featured Replies

Napisano

Witam, mam taki problem:

mam materiał Vray standart z mapą jpg diffuze, jak zrobić by była ona wyświetlana w vieweportach?

Metoda "material->show maps in vieweports" nie działa.

Jak to zrobić?

• Odpowiedzi 8
  • Wyświetleń 1,1k
  • Created
  • Ostatniej odpowiedzi

Top Posters In This Topic

Napisano

jesli o to chodzi o czym mysle to :

textury wyswietlają sie tylko w viewportach z ustawionym wyswietlaneim na smooth & highlights ... takze w viewportach z wireframe teog nie zobaczysz ...

metoda show map in viewport powinna dzialac normalnie ...

Napisano
  • Autor

nie chodzi mi o wyświetlanie w vieweportach z wireframe, tylko z smoothem, a przy materiale VRAYOWYM tekstury nie widać - jak dam tam zwykły materiał (standart) i dodam teksturę to wszystko jest ok... czemu?

Napisano

nie wiem czy zadziala ale sprubuj ... bo pytanie czy wciskasz ten przycisk gdy jestes w menu glownym materialu czy w menu edycji bitmapy ...

wejdz do slotu difuse (albo tam gdzie masz tą bitmape) w swoim vrayowym materiale i tam wcisnij ten kwadracik niebiesko biały ...

Napisano

a moze ci chodzi o wyświetlanie materiałów texturki w slotach material editor?

Napisano

nie dziwne tylko normalne ;]

show map in viewpoty z pozycji menu materialu wyswietla material z roznymi opcjami takimi jak transparecy lub specular ... czego jak widac narazie vray mat. nie potrafi ... tzn ... moze nie potrafi w starszej wersji bo u mnie chyba dziala normalnie (przynajmniej jakos tak kojaze ;])