Napisano 1 Czerwiec 200519 l Witam, mam taki problem: mam materiał Vray standart z mapą jpg diffuze, jak zrobić by była ona wyświetlana w vieweportach? Metoda "material->show maps in vieweports" nie działa. Jak to zrobić?
Napisano 1 Czerwiec 200519 l jesli o to chodzi o czym mysle to : textury wyswietlają sie tylko w viewportach z ustawionym wyswietlaneim na smooth & highlights ... takze w viewportach z wireframe teog nie zobaczysz ... metoda show map in viewport powinna dzialac normalnie ...
Napisano 1 Czerwiec 200519 l Autor nie chodzi mi o wyświetlanie w vieweportach z wireframe, tylko z smoothem, a przy materiale VRAYOWYM tekstury nie widać - jak dam tam zwykły materiał (standart) i dodam teksturę to wszystko jest ok... czemu?
Napisano 1 Czerwiec 200519 l nie wiem czy zadziala ale sprubuj ... bo pytanie czy wciskasz ten przycisk gdy jestes w menu glownym materialu czy w menu edycji bitmapy ... wejdz do slotu difuse (albo tam gdzie masz tą bitmape) w swoim vrayowym materiale i tam wcisnij ten kwadracik niebiesko biały ...
Napisano 1 Czerwiec 200519 l a moze ci chodzi o wyświetlanie materiałów texturki w slotach material editor?
Napisano 1 Czerwiec 200519 l nie dziwne tylko normalne ;] show map in viewpoty z pozycji menu materialu wyswietla material z roznymi opcjami takimi jak transparecy lub specular ... czego jak widac narazie vray mat. nie potrafi ... tzn ... moze nie potrafi w starszej wersji bo u mnie chyba dziala normalnie (przynajmniej jakos tak kojaze ;])