Skocz do zawartości
View in the app

A better way to browse. Learn more.

Max3D.pl

A full-screen app on your home screen with push notifications, badges and more.

To install this app on iOS and iPadOS
  1. Tap the Share icon in Safari
  2. Scroll the menu and tap Add to Home Screen.
  3. Tap Add in the top-right corner.
To install this app on Android
  1. Tap the 3-dot menu (⋮) in the top-right corner of the browser.
  2. Tap Add to Home screen or Install app.
  3. Confirm by tapping Install.

Featured Replies

Napisano

niech ktos mi wytlumaczy albo zarzuci linkiem do tutoriala n ten temat ale takiego zeby półmózg zrozumiał... wymiekłem przy tym, prezerobilem jkies tutki ale nie wychodzi mi tam pisze o opcjach o ktorych u mnie nie ma pewnie chodzi o inna wrsje maxa ja mam versje 6. niby zaznaczam te smothing groups ale wtedy i tak wygladza mi sie caly model a ja chce tak zeby jakas czesc byla bardziej a druga mniej wygladzona HELP!

• Odpowiedzi 4
  • Wyświetleń 952
  • Created
  • Ostatniej odpowiedzi

Top Posters In This Topic

Napisano

wygładza w czym? meshsmouth czy tylko czysta siatka. Smoothing group działa na zasadzie że poligony o jednej grupie wygładzania są renderowane jakby byłe ciągłą powierzchnią (cieniowanie wygłądza płaskie poligony). Jeżeli chodzi o meshsmooth to musisz zaznaczyć opcje żeby uwzględniał smoothing group (jest razem z opcją separate by material czy jakoś tak).

Napisano
  • Autor

chodzi mi o to aby jeden model ( jego siatke ) wygładzic w kilku miejscach roznie. bo jak zarzuce ot tak mesch smoth na cały model to potem mam 10k poly bo siatka jest bardzo gesta w miejcach gdzioe nie musi byc

Napisano

a nie mozesz recznie zaznaczyc vertexow w rejonie ktorych chcesz wiecej smootha i dac na zaznaczone vertexy meshsmootha a tam gdzie nie chce to nie dawac ??

Powiadomienie o plikach cookie

Wykorzystujemy cookies. Przeczytaj więcej Polityka prywatności

Configure browser push notifications

Chrome (Android)
  1. Tap the lock icon next to the address bar.
  2. Tap Permissions → Notifications.
  3. Adjust your preference.
Chrome (Desktop)
  1. Click the padlock icon in the address bar.
  2. Select Site settings.
  3. Find Notifications and adjust your preference.