Napisano 31 Maj 200321 l sciagnalem sobie V-ray\'a 1.09.02t (tego co mozna sciagnac na stronie v\'raya) sciagnalem wersje do maxa 4.x chociaz mam maxa 5 ale jak chcem zainstalowac do maxa 5 to mi pisze ze nie mam go zainstalowaneo czy cos takiego, sprawa tkwi w tym ze jak juz chcem wyrenderowac obojetnie co on ciagle robi w renderze Bulding SD tree (static raycast accelerator) czekam 30 min i nic jakby max sie wieszal czy on ma to robic dlugo czy po prostu musze cos zmienic (np. wersje maxa lub win bo mam ME) z gory dzieki za pomoc o ile wiecie o co mi chodzi :)
Napisano 4 Czerwiec 200321 l nie wiem moze masz za malo ramu sprobuj zwiekszyc pierwszy paramert w BSD o 20 :)
Napisano 4 Czerwiec 200321 l Autor juz wszystko dobrze wystarczylo przeinstalowac system na xp :) ale mam kolejny problem, otorz nie wiem jak moge zrobic swoja mape hdri (jezeli wogule mozna ja zrobic) z gory dzieki za pomoc pisze to w tym temacie bo nie ma sensu zakladac nowego :) z gory dzieki za pomoc[piwo]
Napisano 16 Czerwiec 200321 l Autor znalazlem taki program jak hdrshop nie wiem jak go uzywac niby z jakiegos obrazka robie mape hdri ale jak vray chce jej uzyc to pisze HDRI map locked, not loading o co biega czy to ten hdrshop cos psuje czy ja w maxie moze macie jakies tutki na temat hdri i wszstkiego z tym zwiazane
Napisano 29 Lipiec 200321 l Jest jakaś ina możliwośc zniwelowania tego błędu co jest w temacie niz przeinstalowanie sysa?? pozdro KAIN