Napisano 11 Czerwiec 200519 l mam nastepujacy problem: potrzebuje ogien w scenie, wiec robie gizmo, fire effect, dobieram odpowiednie parametry wg. helpa i... ... dziadostwo wychodzi! czemu? - bo moje gizmo to hemisphere o promieniu 3 :( nie moge modydikowac tych wartosci, gdyz wszystko w scenie ma juz swoja dlugosc (1m = 10jednostek maxa) czy istnieje jakis help/przelicznik o parametrach ognia w zaleznosci od wymiarow gizma?
Napisano 12 Czerwiec 200519 l Autor tak dokładniej chodzi mi o to, zeby stworzyc kaganek oliwny - plomien musi mies jezyki a nie byc kula jak po wybuchu bomby atomowej ;)
Napisano 12 Czerwiec 200519 l Jak chcesz ładby ogień to zostaw to gówno i zaopatrz się w Aure i na przyszłość w After Burn'a
Napisano 12 Czerwiec 200519 l Ostatecznie ladny ogien mozna zrobic czasteczkami... http://max3d.pl/tutoriale/kurs23/woda.htm
Napisano 12 Czerwiec 200519 l Ten z tego tutka to ładny nie jest ale je.śli się już na particle upierać to tylko particle flow
Napisano 12 Czerwiec 200519 l Autor agmakonts - powiesz mi gdzie mozna znalezc te programy i instrukcje do nich (chyba ze maja helpa wewnatrz)
Napisano 12 Czerwiec 200519 l A więc tak: Aura: - Chaos software - Google - Nasze forum (linki) Particle Flow - 3DsMax 6+
Napisano 13 Czerwiec 200519 l A jaki masz typ ognia ustawiony? Bo domyślnie jest, o ile pamiętam, w kształcie kuli, ale można ustawić taki bardziej płonący, podłużny. Nie mam przed sobą teraz maxa, ale o ile pamiętam to zaczynało się jakoś tak na t. Pozdrawiam
Napisano 13 Czerwiec 200519 l Autor LoL ja zawsze najpierw z helpa kozystam, a dopiero potem posta na forum wale to, o co tobie chodzilo to tendril, ale ja mam problem z tym, zeby ogien byl ogien a nie kolorowa kulka - jak daje z moimi parametrami spheregizmo hemisphere z radius 50 jest wszystko OK, a jak daje 3 to gno :/
Napisano 13 Czerwiec 200519 l Popróbuj z innymi parametrami. Niektóre są cholernie wrazliwe na zmiany, inne nie. Ale faktycznie w maxie nie mam dobrych efektów ognia. :(
Napisano 18 Czerwiec 200519 l w photoshopie zrobie lepszy efekt ogna niz w 3ds max bez pluginow jakis