Pionier Napisano 13 Czerwiec 2005 Napisano 13 Czerwiec 2005 witam, jakis czas temu byl tutaj dosc smieszny topic z pytaniem jak oddzielic obiekt/postac od "blueboxa", jako ze nie chcialem tam postowac to zakladam nowy topic zeby bylo czytelniej :] choc na sieci sa pewno na ten temat tutoriale po polsku to moze komus sie to przyda: LINK: http://www.computerarts.co.uk/tutorials/3d__and__animation/bluescreen_on_a_budget krotkie info o zawartosci plikow do sciagniecia - PDF: tutorial w postaci pliku PDF - Support files and hi-res screenshots (~45MB): nagrany material wyjsciowy, efekt koncowy (oba filmy w formacie QucikTime), obrazy z tutoriala PDF w HiRes Uzywany program: After Effects 6.5 Professional Pozdrawiam Pionier.
Shakar Napisano 15 Czerwiec 2005 Napisano 15 Czerwiec 2005 Sam robie ten efekt i wychodzi mi wporzadku ale chetnie sobie porownam z innym i moze czegos sie naucze. Jedno pytanie co ja mam zrobic z tym plikiem .pdf zeby otworzyc w after effects
Shakar Napisano 16 Czerwiec 2005 Napisano 16 Czerwiec 2005 A mam pytanie i jak ktos wie to blagam o odpowiedz. Chodzi o te kolka do blue boxa w koncu wiem po co one sa, ale mam troche starsza wersje after effects i nie wiem jak ustawic te "track point" i nie wiem gdzie jest to okno czy co tam "montion tracker option" wogole nie wiem jak to ustawic . help
Baki Napisano 16 Czerwiec 2005 Napisano 16 Czerwiec 2005 ja mam wersje 6.5.. ale nie mioge znalesc tego track motion. a po co sa te k.ółeczka.. i mółgby mi ktoś powiedzieć jak w bardzo pożadny sposób wyciąć od blue boxa postać.. wiem że trza jakies maski robić .. ale ja TYCH MASEK robić nie umiem.. pomoze mi ktoś... gg. 7515596
Rekomendowane odpowiedzi