Napisano 19 Czerwiec 200519 l Witam. Na dzień dzisiajszy mam: - Athlon XP 2500+ - GForce FX 5200 - 768 MB Chciałbym zmienić procesor albo kartę graficzną tak, aby zwiększyła mi się szybkość renderowania. Macie może jakieś sugestie? Aha - i rzecz dosyć ważna :) - chciałbym zmieścić się w 500 - 600 złotych. Pozdrawiam, Jakub
Napisano 19 Czerwiec 200519 l shatek napisał: chciałbym zmieścić się w 500 - 600 złotych to lepiej pozbieraj wiecej ;] za ta kase moze uda ci sie kupic jakas karte graficzną ... tamtą moze sprzedasz za 80 zl ... procek podobnie ... jesli juz to investowac w procek i ram ...ale tu przydalo by sie kupic juz cos na 64 bity bo powoli rendery ttypu vray i brazil czy inne są kompilowane na tę technologie ... takze pozbieraj sobie jeszcze z jakies 500 zl i kup cos na 64 ---Edit--- Rendering to proces wykonywany przez Procesor , Ram i Dysk ... karta graf. nie ma z tym nic wspolnego ... takze jesli ta grafa ci wystarcza to investuj w cos w.w.
Napisano 19 Czerwiec 200519 l ten procek to barton m? jeśli tak to kup dobrą płyę i go podkręć, będziesz miał wydajność athlonów 64 (chodzących na 32 bitowych systemach) :]
Napisano 19 Czerwiec 200519 l no mobile sie ladnie kreca:D... ja ze swojego wyciagam 2,4ghz:D...tylko w stresie jest prawie 54C trzeba by w chlodzenie takze zainwestowac:D p.s. jeszcze z 400mhz bym wyciagnol ale chlodzenie mi to uniemozliwia:D
Napisano 19 Czerwiec 200519 l ja polecam zakup gf6600 gt dostaniesz ją chyba za ok. 750 zł. Ja jestem jej posiadaczem i powiem że było warto :).
Napisano 19 Czerwiec 200519 l ta karta jesd dobra, ale jak ktoś wyżej wymienił do renderingu lepjej zmienić procek, ram, kup ramu jeszcze z 1GB, procek 64 i GIT