Gość sq Napisano 5 Czerwiec 2003 Napisano 5 Czerwiec 2003 Czesc Robie prezentacje silnika do pracy dyplomowej i mam taki problem bo nigdy sie nie bawilem kosciami w 3dsmaxie. Otoz do animacji tloka postanowilem uzyc kosci, chcialbym zeby kosc (bone03) ktora jest przypisana do IK Chain zeby sie poruszala tylko w zdluz osi Z a nie ZXY bo tworzy sie ruch kulisty i wszystko sie rozjezdza. Probowalem zmieniac w Assign Controler wylaczac XY ale dalej jest tak samo. Help me!!..pliz
Gość Karawan Napisano 5 Czerwiec 2003 Napisano 5 Czerwiec 2003 a koniecznie musisz przez kosci - slyszalem ze sie stosuje forward kinematics ale nie wiem moze sie nie znam
Gość sq Napisano 5 Czerwiec 2003 Napisano 5 Czerwiec 2003 No nie musze ale nigdy sie nie bawilem animowaniem i dlatego zabralem sie za kosci...
Gość sq Napisano 7 Czerwiec 2003 Napisano 7 Czerwiec 2003 Witam... Nikt mi nie pomoze ??... Nie robilem nigdy zlozonych animacji, niewiem co to forward kinematics i jak sie to je!!... Dzieki za pomoc!!...
Acid_19 Napisano 7 Czerwiec 2003 Napisano 7 Czerwiec 2003 to czego potrzebujesz to INVERSE KINEMATICKS... niestety, troche tego tez nie czaje, ale w maxie 2.0.. byly sceny, prezentujące wlasnie taką prace tłoków... popatrz na tutoriale pod nazwą INVERSE KINEMATICKS...
Gość sq Napisano 9 Czerwiec 2003 Napisano 9 Czerwiec 2003 Dzieki Acid_19, wlasnie o takie cos mi chodzilo....Thx jeszcze raz.
Rekomendowane odpowiedzi