lukas_ele Napisano 23 Czerwiec 2005 Napisano 23 Czerwiec 2005 witam prosze o ocene www.element-ds.com/marazzi senk ju pzdr
Maceo Napisano 23 Czerwiec 2005 Napisano 23 Czerwiec 2005 No! pierwszy site we flashu na tym forum, który jest godny uwagi. Bardzo estetyczny. Jedyne co mnie razi to baardzo kiepska typografia. Bardzo. Źle to wygląda w porównaniu z całym sitem. Który jest bardzo dynamiczny i fajny. Co bym zmienił to loadery pokazujące postęp, bo ma się wrażnie, że strona się zacina/zatrzymuje. Co mi się jeszcze nie podoba. Trochę pomieszane są style. Ten pas szary mi trochę nie pasuje do wektorowej stylistyki, którą fajnie pokazujesz przy pojawiających się okienkach. Logiczne pojawianie się dźwięku. To plus. nie rzucasz efektami na marne, żeby pokazać, że umiesz je zrobić, ale dajesz je tam gdzie ich miejsce. Hmm. im bardziej patrzę na typografię tym bardziej myślę, że zwaliłeś ostro sprawę. Miażdzy trochęefekt dla kogoś kto jest zainteresowany przeczytaniem tych tekstów. U mnie wyglądają 1. zamazane 2. za bardzo zboldowane. Np. w produkcji mebli dałeś tak trochę od "d..." strony te pogrubienia. Kontakt na normalne, a tekst pogrubiony. To sprawia, że tekst jest nieczytelny i nie widać maila pod nimi. Podsumowując daję 5-/6 w kategorii stronek kategorii B. (5-/6 za tą typografię) Dla przykłądu strony kategorii A znajdują się na http://www.favouritewebsiteawards.com (aczkolwiek zdarzają się tam gorsze rzeczy)
Obywatel Napisano 30 Czerwiec 2005 Napisano 30 Czerwiec 2005 A ja raczej z pytaniem. Jak uzyskales ten efekt wlewania/pojawiania sie tekstu? Czy da sie zrobic we flashu "figure widzialnosci", tz. taka figure, w obrebie ktorej bedzie widoczny element polozony nizej?
Marcin_ps Napisano 30 Czerwiec 2005 Napisano 30 Czerwiec 2005 Obywatel-- to jest zwykla maska do movie clipa w ktorym jest text wgrywany pewnie z txt
H[s]z Napisano 30 Czerwiec 2005 Napisano 30 Czerwiec 2005 kolorystyka jest za monotonna przez to wszystko sie zlewa i menu jest jakies takie nijakie, ogolnie moze byc u mnie 4/10
Obywatel Napisano 30 Czerwiec 2005 Napisano 30 Czerwiec 2005 Marcin_ps zaraz wcisne tajemniczego f1 i poszukam cos o maskach ;] Ja mialem kontakt z Flashem glownie od strony AS.
H[s]z Napisano 30 Czerwiec 2005 Napisano 30 Czerwiec 2005 Marcin_ps zaraz wcisne tajemniczego f1 i poszukam cos o maskach ;] Ja mialem kontakt z Flashem glownie od strony AS. jak juz wciskasz to poczytaj o recznym robienu masek w "Using mask layers" a jak miales doczynienia z AS to poczytaj o MovieClip.setMask() pzdr.
Rekomendowane odpowiedzi