aneye Posted June 24, 2005 Share Posted June 24, 2005 :) biore juz udzial w 2D ale ze nigdy nie doprowadzilem zadnego projektu do konca - moge rownie dobrze nie miec skonczonych 2 projektow:P Odmiana Druga to opowiadanie Philipa K. Dicka, wystepuja w nim 3 odmiany machin bojowych - kto czytal ten wie - kto nie ten, mam nadzieje, bedzie mogl sie zapoznac z nimi w tym watku (niezaleznie polecam lekture). Po weekendzie mam nadzieje zamiescic pierwsze szkice, ktore beda referkami do zbudowania modeli, koncowa scena w opowiadaniu jest krytyczna dla glownego bohatera - ale nie wiem czy to akurat ja przedstawie - byc moze jakąs wczesniejszą scenę z pola walki tak aby pokazac wszystkie odmiany 'maszyn' Link to comment Share on other sites More sharing options...
aneye Posted June 24, 2005 Author Share Posted June 24, 2005 no to mam pirszy szkicek - gwizdnalem tablet z roboty na weekend :) opis: jest to robot odmiany pierwszej, oznaczenie kodowe O-I, ranny żołnierz i krotki cytacik: "To jest Odmiana Pierwsza. Ranny Żołnierz. [...] Odmiana Pierwsza wykończyła całe nasze północne skrzydło - powiedział Rudi - Dużo czasu upłyneło, zanim ktoś się wogóle zorientował. [...] Spodziewaliśmy się maszyn..." ps: kiedy sprawdzalem w sieci oryginalne nazwy - okazalo sie ze nakrecono film na bazie tego opowiadanka - 'screamers' 1995 - nawet go widzialem - raczej slaby :/ Link to comment Share on other sites More sharing options...
Tomur Posted June 24, 2005 Share Posted June 24, 2005 Na bazie Dicka był film "tajemnica syriusza" właśnie z odmianami... powodzenia!! Link to comment Share on other sites More sharing options...
aneye Posted June 24, 2005 Author Share Posted June 24, 2005 aha:) to to samo? :) anyway nie bede ogladal again zeby sie nie sugerowac Link to comment Share on other sites More sharing options...
aneye Posted June 25, 2005 Author Share Posted June 25, 2005 mini update odmiana III - David Link to comment Share on other sites More sharing options...
mkk3a Posted June 25, 2005 Share Posted June 25, 2005 no to masz u mnie duzego plusa za inspiracje P.K. Dickiem :) (akutalnie czytam "3 stygmaty Palmera Eldritcha"), opowiadania "odmiana druga" nie czytałem (mozesz napisac w jakim zbiorze opowiadan sie znajduje?) ale widzialem film - w sumie słaby z jeszcze gorszymi efektami specjalnymi (stosowanie animacji poklatkowej w '95 to juz lekkie przegięcie). czekam niecierpliwie na jakieś pierwsze renderki! 3maj sie i powodzenia :D Link to comment Share on other sites More sharing options...
Leru Posted June 25, 2005 Share Posted June 25, 2005 witam w Bitwie i powodzenia życzę :) Link to comment Share on other sites More sharing options...
Recommended Posts