Napisano 24 Czerwiec 200520 l :) biore juz udzial w 2D ale ze nigdy nie doprowadzilem zadnego projektu do konca - moge rownie dobrze nie miec skonczonych 2 projektow:P 聽 Odmiana Druga to opowiadanie Philipa K. Dicka, wystepuja w nim 3 odmiany machin bojowych - kto czytal ten wie - kto nie ten, mam nadzieje, bedzie mogl sie zapoznac z nimi w tym watku (niezaleznie polecam lekture). 聽 Po weekendzie mam nadzieje zamiescic pierwsze szkice, ktore beda referkami do zbudowania modeli, koncowa scena w opowiadaniu jest krytyczna dla glownego bohatera - ale nie wiem czy to akurat ja przedstawie - byc moze jak膮s wczesniejsz膮 scen臋 z pola walki tak aby pokazac wszystkie odmiany 'maszyn'
Napisano 24 Czerwiec 200520 l Autor no to mam pirszy szkicek - gwizdnalem tablet z roboty na weekend :) 聽 opis: jest to robot odmiany pierwszej, oznaczenie kodowe O-I, ranny 偶o艂nierz 聽 i krotki cytacik: "To jest Odmiana Pierwsza. Ranny 呕o艂nierz. [...] Odmiana Pierwsza wyko艅czy艂a ca艂e nasze p贸艂nocne skrzyd艂o - powiedzia艂 Rudi - Du偶o czasu up艂yne艂o, zanim kto艣 si臋 wog贸le zorientowa艂. [...] Spodziewali艣my si臋 maszyn..." 聽 ps: kiedy sprawdzalem w sieci oryginalne nazwy - okazalo sie ze nakrecono film na bazie tego opowiadanka - 'screamers' 1995 - nawet go widzialem - raczej slaby :/
Napisano 24 Czerwiec 200520 l Na bazie Dicka by艂 film "tajemnica syriusza" w艂a艣nie z odmianami... powodzenia!!
Napisano 24 Czerwiec 200520 l Autor aha:) to to samo? :) anyway nie bede ogladal again zeby sie nie sugerowac
Napisano 25 Czerwiec 200520 l no to masz u mnie duzego plusa za inspiracje P.K. Dickiem :) (akutalnie czytam "3 stygmaty Palmera Eldritcha"), opowiadania "odmiana druga" nie czyta艂em (mozesz napisac w jakim zbiorze opowiadan sie znajduje?) ale widzialem film - w sumie s艂aby z jeszcze gorszymi efektami specjalnymi (stosowanie animacji poklatkowej w '95 to juz lekkie przegi臋cie). czekam niecierpliwie na jakie艣 pierwsze renderki! 3maj sie i powodzenia :D