aneye Napisano 24 Czerwiec 2005 Napisano 24 Czerwiec 2005 :) biore juz udzial w 2D ale ze nigdy nie doprowadzilem zadnego projektu do konca - moge rownie dobrze nie miec skonczonych 2 projektow:P Odmiana Druga to opowiadanie Philipa K. Dicka, wystepuja w nim 3 odmiany machin bojowych - kto czytal ten wie - kto nie ten, mam nadzieje, bedzie mogl sie zapoznac z nimi w tym watku (niezaleznie polecam lekture). Po weekendzie mam nadzieje zamiescic pierwsze szkice, ktore beda referkami do zbudowania modeli, koncowa scena w opowiadaniu jest krytyczna dla glownego bohatera - ale nie wiem czy to akurat ja przedstawie - byc moze jakąs wczesniejszą scenę z pola walki tak aby pokazac wszystkie odmiany 'maszyn'
aneye Napisano 24 Czerwiec 2005 Autor Napisano 24 Czerwiec 2005 no to mam pirszy szkicek - gwizdnalem tablet z roboty na weekend :) opis: jest to robot odmiany pierwszej, oznaczenie kodowe O-I, ranny żołnierz i krotki cytacik: "To jest Odmiana Pierwsza. Ranny Żołnierz. [...] Odmiana Pierwsza wykończyła całe nasze północne skrzydło - powiedział Rudi - Dużo czasu upłyneło, zanim ktoś się wogóle zorientował. [...] Spodziewaliśmy się maszyn..." ps: kiedy sprawdzalem w sieci oryginalne nazwy - okazalo sie ze nakrecono film na bazie tego opowiadanka - 'screamers' 1995 - nawet go widzialem - raczej slaby :/
Tomur Napisano 24 Czerwiec 2005 Napisano 24 Czerwiec 2005 Na bazie Dicka był film "tajemnica syriusza" właśnie z odmianami... powodzenia!!
aneye Napisano 24 Czerwiec 2005 Autor Napisano 24 Czerwiec 2005 aha:) to to samo? :) anyway nie bede ogladal again zeby sie nie sugerowac
mkk3a Napisano 25 Czerwiec 2005 Napisano 25 Czerwiec 2005 no to masz u mnie duzego plusa za inspiracje P.K. Dickiem :) (akutalnie czytam "3 stygmaty Palmera Eldritcha"), opowiadania "odmiana druga" nie czytałem (mozesz napisac w jakim zbiorze opowiadan sie znajduje?) ale widzialem film - w sumie słaby z jeszcze gorszymi efektami specjalnymi (stosowanie animacji poklatkowej w '95 to juz lekkie przegięcie). czekam niecierpliwie na jakieś pierwsze renderki! 3maj sie i powodzenia :D
Rekomendowane odpowiedzi