Skocz do zawartości

Featured Replies

• Odpowiedzi 9
  • Wyświetleń 1,1k
  • Created
  • Ostatniej odpowiedzi

Top Posters In This Topic

Napisano

Podobają mi się Twoje pracki może jakiś tutorial najlepiej video ;) jak tworzysz

Napisano

tu sa tutki do Mattepainting - http://www.mattepainting.org

Napisano

widać takie zblurowane przejścia między warstwami, i powtarzające się tekstury.

Napisano

powtarzajace sie tekstury widac tylko w niektorych miejscach przynajmniej tak mi sie wydaje. Jestem dopiero poczatkujacy wiec nie spodziewalem sie pozytywnych komentarzy , ale wlk dzieki bede probowal i probowal az w koncu cos mi wyjdzie cacy

Napisano

Caspik -> to jest matte czy fotomontaż ? Mi to raczej na to drugie wygląda, a różnica między nimi jest zasadnicza :/

Napisano

Leru roznicy miedzy nimi nie ma tak naprawde zbyt wielkiej. generalnie matte sa po to zeby uniknac budowania olbrzymich scen, czyli taki cheating jak tylko sie da :) to czy namalujesz czy zmontujesz z fotek nie ma znaczenia. zwykle ma byc szybko pieknie i tanio :)

co do pracki, mnie blur w niektorych miejscach nie przeszkadza, bardziej nie podoba mi sie plaskosc pracy. wszystko jest w ten sam desen, nie czuc planu ani zadnego swiatla tak naprawde. 2 elementy blisko siebie roznia sie drastycznie detalem a to nie wplywa dobrze na prace.

Napisano

dzieki Tiger wlasnie o taka ocene mi chodzilo ;]

Napisano

O! W takim razie przepraszam Caspika za pochopną ocenę :)

Tiger więc jaka jest różnica ?

Napisano

taka ze fotomontaz to fotomontaz,matte to wszystko co mozna uzyc zeby tlo wygladalo realistycznie, od fotek przez toolsy 3d po malowanie :) niewazne jak, ma byc slicznie