Napisano 26 Czerwiec 200519 l siema...postanowilem sobie zrobic moj drugi prokjekt samochodu w maxie..pierwszy wyszedł niestty tragicznie:(..mam nadzieje ze drugii bedzie lepszy..jest nim golf 3...z przeze mnie wymyslonym tuningiem optycznym......odrazu mam pytanie...w jaki spoosb zrobic szyby czy przejechac wokol..słupkow chamferem zeby był odpowiedni kstzał okna a potem wypełnic je poprzez przeciagniecie shiftem krawedzi...i polaczenie ich targetem??....czy odrazy polaczyc targetem bez chamfera ale wtedy po smoothie...okna wychodza krzywe...nie moge sie z tym uporac..licze na to ze mi pomozecie...poki co pierwsze screeny...
Napisano 26 Czerwiec 200519 l Autor widze ze nikt nie chc ekomentowac..:(...wiec musze sobie radzic dalej sam..wrzuce pewnie cos niedługo:)
Napisano 26 Czerwiec 200519 l Tak wogóle to pokaż siatke :) No i szyba ja osobiści robie z oddzielnego plane :) I dopoasowywuje do modelu :) No i to przetłoczenie co idzie to chyba nie ma takiego w oryginale;) I golf 3 ma troszke inną bryłe nadwozia ;) Chyba, że to twoja inwencja to spoko :D NO i miejscami troszkę krzywo. POzdro i Powodzenia :D
Napisano 26 Czerwiec 200519 l Autor no nie trzymam sie całkiem orginalu..mozna powiedziec ze jest to samochod wzorowany na golfie...bo nie jestem jeszcze w stanie w pelni odwzorowac wszytkiego:)...a tak po za tym bawie sie troche w tuning i mzinam wymiary samochodu tak zeby byly bardziej agresywne:p... no i jeszcze siateczka..ktora nieststy nie nalezy do zbytnio udanych ...ale takie sa poczatki:p
Napisano 26 Czerwiec 200519 l No fakt ;) MIejscami niezrozumiale za bardzo gęsto i to bardzo zabardzo :) I dużo trójkątów tam widze. Może postaraj się odchudzić mijscami statke, przedewszystkim na dachu jest za gęsta, i nie rozumiem miejsca przy przednim świetle i jak tam jest pocięta ta siatka ;/ No i tych trójkątów które tam sa. Bo są one chyba zbędne :)
Napisano 27 Czerwiec 200519 l Uuuu.. strasznie pogmatfana siatka :P Radzę ją 'zoptymalizować' ;) Hm no jak na drugi model to idzie Ci nawet dobrze ;] Pracuj dalej... ;) pzdr
Napisano 27 Czerwiec 200519 l troche pognieciony ten samochod :) zaczolbym od poczatku i bez chamferow :/ Powodzenia.
Napisano 1 Lipiec 200519 l Autor narazie kolejen screeny..narazie renderki probne..jesli chodzi o lakier pobawie sie pozniej...jak zrobic swiatła:(....niegdy chyba na to nie wpadne:/....mam nadzieje ze jak na 2 autko to az tak bardzo zle nie jest...:p
Napisano 1 Lipiec 200519 l muszę przyznać że tak jakoś dziwnie to wszystko wychodzi... gdzieniegdzie krzywo, brakuje detali, ale to WIP w końcu;-). zmien te felgi - dlaczego są wypukłe? co do świateł to tutki z 3dpalace[audi a3 - części 15(przod) i 17(tyl)]
Napisano 1 Lipiec 200519 l Co prawda jestem po raz drugi na forum, ale mam trochę wiedzy na temat modelowania, bo trochę siedziałem w maxie... Ale co do twojego obrazka to widać, że się napracowałeś... trochę kanciaste są zderzaki i trochę Ci drzwi nie wyszły... Ale idzie Ci dobrze. Zyczę powodzenia.
Napisano 1 Lipiec 200519 l model nie jest zly...w niektorych miescach krzywo ale siatka jest fatalna...np te trojkaty nad nadkolem( tak to sie chyba nazywa :D )i przedni zderzak...popraw to...poogladaj siatki innych to naprawde pomaga( wiem po swoim przykladzie ;) ) powodzenia
Napisano 2 Lipiec 200519 l Ja mam taką rde 1. To co kolega wyżej napisał (oglądanie siatek bbbaaaarrddzzoooo pomaga :D) 2. Siedź nad jednym elementemaż będziesz zniego zadowolony i będzie tak jak powinno być (ten punkt da się teroche naciągnąć ;)) 3. I nie zrażaj się jak coś nie wychodzi ;) 4. NIe rób na czas ;) 5. POzdro i POwodzenia w dalszej pracy :)
Napisano 2 Lipiec 200519 l Autor no dzieki juz troche oogladałem siateczek i wiem zemoja jest zła...nastepnym razem napewno bedzie lepiej bo zwroce uwage na wiele inych rzeczy...
Napisano 2 Lipiec 200519 l Autor dobra nie bede jzu duzej nad tym modelem siedział...nastepny bardziej przemysle i poprawie siatke tego traktuje jako kolejny trening..i polepszeni moich słabych umiejetnosci do robienia w 3d..narazie wstepne renderki..bo jedyne nad czym bede jeszcze pracował to lakier...i chciałbym tez hdri ale nie potrafie:(... moze ktos wytłumaczylby jak trzeba ustawic hdri..oczywiscie potraktujcie to jako prosba...kilka screenow n achwile obecna
Napisano 2 Lipiec 200519 l a te kola nie bija powyzej 20km/h :P troche krzywe sa :P i do golfa to to nie podobne jest :) olej lakier... zajmij sie modelem najpierw :D
Napisano 2 Lipiec 200519 l Autor no do golfa nie jak jzu wczesniej pisałem to napoczatku miał byc golf..potem zrezygnowałemi potraktowałem go jako kolejna zabawa w 3d dajoaca mozilwosc podszkolenia sie...jestem poczatkuajcy wiec nadal jest duzo bledow:p...a jesli chodzi oalufelgi to one sa proste..tylko sa minmalnie nachylone wszytkie co powoduej złudzenie ze sa krzywe..ale to zamierzone:)