Gość Wizard Napisano 3 Lipiec 2002 Napisano 3 Lipiec 2002 Czy ktos mi pomoze znalesc rozwiazanie jak ulatwic sobie zycie modelujac metoda SubD w Maxie 4.2 ? W XSI mialem dosc dobre opcje do tego a w Maxie niemoge ich znalesc. Mowie tu o : Filet Poligons ( laczy kilka poligonow ) lub podobna opcje Disolve Component Pomozcie jesli laska
marczak Napisano 3 Lipiec 2002 Napisano 3 Lipiec 2002 jezeli chodzi o modelowanie polygonalne, to na poczatek sciagnij skrypty Meshtools i Polytools, ktore zawieraja kilkadziesiat przydatnych narzedzi do modelowania sds
Gość Wizard Napisano 3 Lipiec 2002 Napisano 3 Lipiec 2002 To mam przeciez ale sa one w porownaniu z narzedziami w xsi troche nieudolne w XSI jak dziele 2 Edge to mam kontrole na ile czesci a w 3ds mi tego brakuje tak samo jak extruduje to tez mam kontrole na ile czesci gdzie to znajde w 3ds ?
marczak Napisano 3 Lipiec 2002 Napisano 3 Lipiec 2002 masz podzial edge\'a na 2,3,4 czesci. nie spotkalem sie z sytualcja zebym uzywal wiecej niz 3. jezeli ty potrzebujesz na wiecej, no to coz chyba musisz wrocic do xsi albo samemu rozszerzyc meshtoolsy.
schwepes Napisano 5 Lipiec 2002 Napisano 5 Lipiec 2002 Originally posted by marczak jezeli chodzi o modelowanie polygonalne, to na poczatek sciagnij skrypty Meshtools i Polytools, ktore zawieraja kilkadziesiat przydatnych narzedzi do modelowania sds mógłby ktos mi przsłać UI bo nie mogę sobie poradzić z wrzuceniem tych Meshtoolsów :( ........ albo chociaż napisać co mam zrobić [email protected] z góry wielkie dzięki.....
Gość martinez Napisano 28 Lipiec 2002 Napisano 28 Lipiec 2002 tak się zastanawiam Wizard co cię skłoniło do zmiany programu, bo ja przeszedłem odwrotną drogę. odkąd zobaczyłem xsi to mi głowę urwało.
KLICEK Napisano 29 Lipiec 2002 Napisano 29 Lipiec 2002 witam!!! A ja jak zobaczylem jaka rozdzielczosc wymaga xsi to nawet go nie odpalilem ;D zostane przy starym poczciwym maxie ;P pozdrawiam
Wojciech Daszczyk - PROF Napisano 29 Lipiec 2002 Napisano 29 Lipiec 2002 Jestem za teraz ale jak dorwe porzadnego kompa z wydajna grafa to pomodze w XSI ktory juz od dawna stoi mi na półce, progz jest rewelacyjny ma dobre mozliwosci jesli chodzi o modellig po za tym inny powod \"Mrowka Z\" sceny z \"Final Fantasy\" powstawaly w sofcie specjalnie do tego stworzonym, ktory powstal na bazie wlasnie XSI. :D Efecty sa pioronujace czyz nie ?
KLICEK Napisano 29 Lipiec 2002 Napisano 29 Lipiec 2002 witam!!! Efekty sa piorunujace ale wymagania sa miazdzace ;) Gdyby nie ta rozdzielczosc :) Max tez program do grafiki i mozna pracowac na nim nawet na 640x 480 albo 800x 600 a tutaj taka rozdzielczosc ze sie w glowie kreci :( pozdrawiam
Wojciech Daszczyk - PROF Napisano 29 Lipiec 2002 Napisano 29 Lipiec 2002 no jasne mozna pracowac z taka rozdzialka pod maxem ale to zadna przyjemnosc pracowac na maxie z takimi karzelkowatymi oknami a to przewijanie menu makabra jesli chodzi o rozdzialke to w maxie najlepiej sie pracuje w 1280/1024 pozdrawiam
KLICEK Napisano 29 Lipiec 2002 Napisano 29 Lipiec 2002 witam!!! Jezeli chodzi o softimage xsi to wlasnie takiej wymaga rozdzielczosci :) a ja na swojej 15\' nie moge sobie na to pozwolic chociaz karta grafiki by to uciagnela bez problemow ;) pozdrowka
Wojciech Daszczyk - PROF Napisano 29 Lipiec 2002 Napisano 29 Lipiec 2002 U mnie jest na odwyrtke monitor da rade na styk ale grafika to jedna wielka kicha>>> :(
Rekomendowane odpowiedzi