Napisano 3 Lipiec 200222 l Czy ktos mi pomoze znalesc rozwiazanie jak ulatwic sobie zycie modelujac metoda SubD w Maxie 4.2 ? W XSI mialem dosc dobre opcje do tego a w Maxie niemoge ich znalesc. Mowie tu o : Filet Poligons ( laczy kilka poligonow ) lub podobna opcje Disolve Component Pomozcie jesli laska
Napisano 3 Lipiec 200222 l jezeli chodzi o modelowanie polygonalne, to na poczatek sciagnij skrypty Meshtools i Polytools, ktore zawieraja kilkadziesiat przydatnych narzedzi do modelowania sds
Napisano 3 Lipiec 200222 l To mam przeciez ale sa one w porownaniu z narzedziami w xsi troche nieudolne w XSI jak dziele 2 Edge to mam kontrole na ile czesci a w 3ds mi tego brakuje tak samo jak extruduje to tez mam kontrole na ile czesci gdzie to znajde w 3ds ?
Napisano 3 Lipiec 200222 l masz podzial edge\'a na 2,3,4 czesci. nie spotkalem sie z sytualcja zebym uzywal wiecej niz 3. jezeli ty potrzebujesz na wiecej, no to coz chyba musisz wrocic do xsi albo samemu rozszerzyc meshtoolsy.
Napisano 5 Lipiec 200222 l Originally posted by marczak jezeli chodzi o modelowanie polygonalne, to na poczatek sciagnij skrypty Meshtools i Polytools, ktore zawieraja kilkadziesiat przydatnych narzedzi do modelowania sds mógłby ktos mi przsłać UI bo nie mogę sobie poradzić z wrzuceniem tych Meshtoolsów :( ........ albo chociaż napisać co mam zrobić [email protected] z góry wielkie dzięki.....
Napisano 28 Lipiec 200222 l tak się zastanawiam Wizard co cię skłoniło do zmiany programu, bo ja przeszedłem odwrotną drogę. odkąd zobaczyłem xsi to mi głowę urwało.
Napisano 29 Lipiec 200222 l witam!!! A ja jak zobaczylem jaka rozdzielczosc wymaga xsi to nawet go nie odpalilem ;D zostane przy starym poczciwym maxie ;P pozdrawiam
Napisano 29 Lipiec 200222 l Jestem za teraz ale jak dorwe porzadnego kompa z wydajna grafa to pomodze w XSI ktory juz od dawna stoi mi na półce, progz jest rewelacyjny ma dobre mozliwosci jesli chodzi o modellig po za tym inny powod \"Mrowka Z\" sceny z \"Final Fantasy\" powstawaly w sofcie specjalnie do tego stworzonym, ktory powstal na bazie wlasnie XSI. :D Efecty sa pioronujace czyz nie ?
Napisano 29 Lipiec 200222 l witam!!! Efekty sa piorunujace ale wymagania sa miazdzace ;) Gdyby nie ta rozdzielczosc :) Max tez program do grafiki i mozna pracowac na nim nawet na 640x 480 albo 800x 600 a tutaj taka rozdzielczosc ze sie w glowie kreci :( pozdrawiam
Napisano 29 Lipiec 200222 l no jasne mozna pracowac z taka rozdzialka pod maxem ale to zadna przyjemnosc pracowac na maxie z takimi karzelkowatymi oknami a to przewijanie menu makabra jesli chodzi o rozdzialke to w maxie najlepiej sie pracuje w 1280/1024 pozdrawiam
Napisano 29 Lipiec 200222 l witam!!! Jezeli chodzi o softimage xsi to wlasnie takiej wymaga rozdzielczosci :) a ja na swojej 15\' nie moge sobie na to pozwolic chociaz karta grafiki by to uciagnela bez problemow ;) pozdrowka
Napisano 29 Lipiec 200222 l U mnie jest na odwyrtke monitor da rade na styk ale grafika to jedna wielka kicha>>> :(