Huter Napisano 5 Lipiec 2005 Napisano 5 Lipiec 2005 Zrobiłem sobie kwiatek :) ... ale teraz chce zrobić bukiet ... wiem ... mogę sobie klonować i układać ... i tak zacząłem robić ... no ale jeśli ktoś jest leniwy? Czy max daje możliwość, nie wiem jak to nazwać ... chodzi o to, że klonuje 30 kwiatów i trochę trudno jest układać te kwiaty tak by jeden nie wszedł w drugi (to bukiet) - czy można zrobić tak, że obiekt nie będzie mógł wejść w inny obiekt, pomimo, że będę go przesuwał prosto na inny obiekt? ... taka blokada ... nie wiem jak inaczej to nazwać ... mam nadzieję, że wyraziłem się jasno.
Bacry Napisano 5 Lipiec 2005 Napisano 5 Lipiec 2005 raczej nie, ale możesz pobawić się reactorem. Najpierw ustaw kwiatki równo pionowo, a reactor sam policzy jak się rozłożą w wazonie. Scater nic nie da.
Huter Napisano 5 Lipiec 2005 Autor Napisano 5 Lipiec 2005 Ja się dopiero uczę maxa i co tu dużo mówić - o reactorze nie mam bladego pojęcia - jeszcze :) ... czy jakiś sposób z wyjątkiem reactora jest? ... Tak czy siak trza się zabrać za poznanie reactora ... jeśli ktoś zna ciekawe i DOBRE strony o tej tematece byłbym wdzięczny za linki ... Co do scattera to on tylko rozsiewa ... lepiej bym zrobił ręcznie :P
Rekomendowane odpowiedzi