kris Posted June 9, 2003 Share Posted June 9, 2003 co trzeba zrobic zeby plik autocada dwg dalo sie przenies do maxa domyslam sie ze zle zanaczone mam obje zwiazanie ze spawaniem wierzcholkow itp , bo caly plik rozsypuje mi sie Link to comment Share on other sites More sharing options...
Eko Posted June 9, 2003 Share Posted June 9, 2003 Tzn. jak Ci sie rozsupuje? Ja to robie tak: 1. W AutoCadzie obietkom nadaje rozne kolory i zapisuje rysunek do pliku *.dwg 2. W maxie w \"Derive Objects By\" zaznaczam \"colors\" 3. W \"general options\" mam zaznaczine tylko \"\"conv. to single objects\" 4. W \"Geometry options\" odznaczam wszystko (czasami zostawiam \"Auto-Smooth\") Surface deviation sluzy do ustalenia dokladnosci siatki (ustawiam wedle zapotrzebowania) Z takimi ustawieniami nie zdazylo mi sie zeby plik sie rozsypywal (nawet te bardzo duze) Link to comment Share on other sites More sharing options...
MareG Posted June 10, 2003 Share Posted June 10, 2003 ja importuje \"by layer\" - wedle przyzwyczajen :) opisalem to kiedys bardzo obrazkowo: http://mareg.adns.pl/4gi-101.html Pamietaj aby Polylinie czy obwiednie w CADzie byly zawsze zamknietymi ksztaltami, wtedy nie trzeba bedzie recznie dospawywac wierzcholkow w maxie. pozdr Marek Link to comment Share on other sites More sharing options...
Recommended Posts