Napisano 9 Czerwiec 200321 l co trzeba zrobic zeby plik autocada dwg dalo sie przenies do maxa domyslam sie ze zle zanaczone mam obje zwiazanie ze spawaniem wierzcholkow itp , bo caly plik rozsypuje mi sie
Napisano 9 Czerwiec 200321 l Tzn. jak Ci sie rozsupuje? Ja to robie tak: 1. W AutoCadzie obietkom nadaje rozne kolory i zapisuje rysunek do pliku *.dwg 2. W maxie w \"Derive Objects By\" zaznaczam \"colors\" 3. W \"general options\" mam zaznaczine tylko \"\"conv. to single objects\" 4. W \"Geometry options\" odznaczam wszystko (czasami zostawiam \"Auto-Smooth\") Surface deviation sluzy do ustalenia dokladnosci siatki (ustawiam wedle zapotrzebowania) Z takimi ustawieniami nie zdazylo mi sie zeby plik sie rozsypywal (nawet te bardzo duze)
Napisano 10 Czerwiec 200321 l ja importuje \"by layer\" - wedle przyzwyczajen :) opisalem to kiedys bardzo obrazkowo: http://mareg.adns.pl/4gi-101.html Pamietaj aby Polylinie czy obwiednie w CADzie byly zawsze zamknietymi ksztaltami, wtedy nie trzeba bedzie recznie dospawywac wierzcholkow w maxie. pozdr Marek