JJ Napisano 10 Lipiec 2005 Napisano 10 Lipiec 2005 Mam prośbę: Czy ktoś mógłby umieścić plik w maxie z jakimkolwiek wnętrzem, z dobrymi ustawieniami Vraya. Ewentualnie z jakimiś uwagami naprzykład, co znacznie wydłuża czas renderowania itp. ?? zeby mozna bylo jakies wnioski z tego wyciagnac. Bo szlak mnie trafia jak coś o rozdzielczosci 800x600 proboje sie renderowac pare dni. Dzieki.
xeav Napisano 10 Lipiec 2005 Napisano 10 Lipiec 2005 http://www.max3d.pl/forum/showthread.php?t=10885
AGmakonts Napisano 10 Lipiec 2005 Napisano 10 Lipiec 2005 Jeśli masz jeszcze jakieś super zaawansowane shadery(rozmyte odbicia i takie bajery) to także pobaw się jakością tych rzeczy w ME, nie zawsze wszystko wisi w renderze i światłach.
Bobby_digital Napisano 10 Lipiec 2005 Napisano 10 Lipiec 2005 daj jakies screeny z ustawieniami, i jakie tam materialy masz i sie zobaczyc gdzie mozna cos poprawic :)
JJ Napisano 13 Lipiec 2005 Autor Napisano 13 Lipiec 2005 Jeee! Doszedlem do tego! Najlepszy sposob na oświetlanie wnetrz, uniwersalny, bezproblemowy, i w miare szybki, czyli taki którefo szukałem to IRRADIANCE jako primary, LIGHT MAP jako secondary bounces i Vrayowe plany. Jak dojde do finałowego rendera to zamieszcze go tutaj razem z ustawieniami. Wiem ze dla niektórych z was to nie jest odkrycie, ale dla mnie jest :)
polka dot Napisano 14 Lipiec 2005 Napisano 14 Lipiec 2005 sciagnij sobie helpa do vraya ze spot.3d eureka :)
JJ Napisano 14 Lipiec 2005 Autor Napisano 14 Lipiec 2005 Wow. Dzieki. Kopalnia wiedzy normalnie! Dlaczego jeszcze na to nigdy nie wpadlem to nie wiem.
JJ Napisano 29 Lipiec 2005 Autor Napisano 29 Lipiec 2005 To tak jak obiecałem do tego sfrustrowanego postu załączam wyniki mojej nauki. Są one moze niedoskonałe, niskie samplowanie itp, ale najbardziej mi zależało na świetle. A klient był zachwycony. Projekt nie jest mój, wiec do siebie biore tylko uwagi co do renderów :)
Rekomendowane odpowiedzi