Napisano 10 Lipiec 200519 l Mam prośbę: Czy ktoś mógłby umieścić plik w maxie z jakimkolwiek wnętrzem, z dobrymi ustawieniami Vraya. Ewentualnie z jakimiś uwagami naprzykład, co znacznie wydłuża czas renderowania itp. ?? zeby mozna bylo jakies wnioski z tego wyciagnac. Bo szlak mnie trafia jak coś o rozdzielczosci 800x600 proboje sie renderowac pare dni. Dzieki.
Napisano 10 Lipiec 200519 l Jeśli masz jeszcze jakieś super zaawansowane shadery(rozmyte odbicia i takie bajery) to także pobaw się jakością tych rzeczy w ME, nie zawsze wszystko wisi w renderze i światłach.
Napisano 10 Lipiec 200519 l daj jakies screeny z ustawieniami, i jakie tam materialy masz i sie zobaczyc gdzie mozna cos poprawic :)
Napisano 13 Lipiec 200519 l Autor Jeee! Doszedlem do tego! Najlepszy sposob na oświetlanie wnetrz, uniwersalny, bezproblemowy, i w miare szybki, czyli taki którefo szukałem to IRRADIANCE jako primary, LIGHT MAP jako secondary bounces i Vrayowe plany. Jak dojde do finałowego rendera to zamieszcze go tutaj razem z ustawieniami. Wiem ze dla niektórych z was to nie jest odkrycie, ale dla mnie jest :)
Napisano 14 Lipiec 200519 l Autor Wow. Dzieki. Kopalnia wiedzy normalnie! Dlaczego jeszcze na to nigdy nie wpadlem to nie wiem.
Napisano 29 Lipiec 200519 l Autor To tak jak obiecałem do tego sfrustrowanego postu załączam wyniki mojej nauki. Są one moze niedoskonałe, niskie samplowanie itp, ale najbardziej mi zależało na świetle. A klient był zachwycony. Projekt nie jest mój, wiec do siebie biore tylko uwagi co do renderów :)