Skocz do zawartości

Featured Replies

Napisano

na samym poczatku sorki ze ten temat juz kieys byl ale tamte posty nie pomogly mi....chodzi o to ze mam materaia hdr. i nie wiem jak go do maxa wpakowac (mam render brazil) tylko nie piszcie ze http://www.max3d.pl/tutoriale/kurs126/hdri.htm to pomoze bo tam jest napisane \"Tak wiec, zaznaczam pusty material, klikam guziczek \"Get Material\" (niebieska kulka po lewej stronie Material Editora). W nowo otwartym oknie (Material/Map Browser) wybieram mape BitmapHDR (w przypadku innych renderow uzywamy map odpowiednio, jak wyzej) \" i to nie dziala....przynajmniej mi....prosze o pomoc :]:]

• Odpowiedzi 8
  • Wyświetleń 1,5k
  • Created
  • Ostatniej odpowiedzi

Top Posters In This Topic

Napisano

na szybko odpowiadam, nie wiem czy to o to chodzi ale wydaje mi sie ze nie masz pluga ktory umozliwia obsluzenie map .hdr przez brazila, jest on do pobrania z site\'u splutter-fish, nie pamietam nazwy ale na pewno znajdziesz

Napisano
  • Autor

hmm dzieki poszukam ale jakby ktos mial caly linkto prosze.....aha Czy jest moze jeszcze innerozwiazanie?? :]

Napisano
  • Autor

no to tak.. ten plugin pomogl....:] mam jeszce pytanie otoz mam teraz ten material hdri w material editor..ale nie moge go nalozyc na obiekt...to znaczy opcja assign matereial to selection jest nie aktywna i zwykle \"przeciagniecie\" tez nic nie daje...... moze zeby wykorzystac ten material jest jakis inny sposub?? pomozcie mi jeszcze z tym............

:|:|

A ty pol masz u mnie[piwo][piwo][3m się][3m się] :]:] !!!!

Napisano
  • Autor

hej no piszcie cos.....bo kurcze chcialbym sie dowiedziec jak to sie robi............[hmmm] help............:(:(

Napisano

maoa hdri nie służy do nakładanie na objekt tylko jak np biała - do self illumination ( świetlania sceny ) z wiekszość map daje sie jako tło

Napisano

W brazilu podczep ta mape pod sky light w luma server w opcjach renderingu.

Napisano
  • Autor

Oki temat mozna juz w zupelnosci zamknac!!! Dzieki wszystkim !!!!!

Juz wiem co to jest hdri i jego przeznaczenie i napewno mi sie przyda!!

:]:]:]:]:]:]:]:]:]:]:]:]