HaLord Posted July 17, 2005 Share Posted July 17, 2005 Mam pewnien problem z PF Source. Chciałbym uzyskać efekt rozpryskiwania się cząstek pochodzacych z tegoż obiektu przy zderzeniu z 2-gim obiektem. Mają one uderzać o kulę (która jest deflektorem) w wyniku czego powinny powstać nowe cząstki. W particle view ustawiłem collision test co zaowocowało jedynie odbijaniem się tych cząstek od kuli, jednak ja chcialbym aby poza samym odbiciem wygenerowaly sie kolejne (i to innego typu niż te pochodzące z pierwotengo emitter'a). Próbowałem połączyć ten collision test z birth'em (bo to chyba odpowiada za generowanie cząsteczek) ale takowej operacji przeprowadzić sie nie da... więc może wiecie jak rozwiązać ten problem inaczej?? Tutaj możecie zobaczyc dokładniej o co chodzi: http://be_mp.w.interia.pl/problem.png Link to comment Share on other sites More sharing options...
Kris_R Posted July 18, 2005 Share Posted July 18, 2005 Twój problem rozwiąże 'Collision Spawn' .... spawn odpowiada za tworzenie cząsteczek z już istniejącej, pochodzącej z polecenia 'Birth'.... pozdrawiam Link to comment Share on other sites More sharing options...
HaLord Posted July 19, 2005 Author Share Posted July 19, 2005 Wielkie dzięki, wszystko działa OK :) Link to comment Share on other sites More sharing options...
Recommended Posts