Skocz do zawartości

Featured Replies

Napisano

Oderwałem się na chwilę od 2d i posiedziałem nad maxem. Zacząłem od animacji bipów, ale mam nadzieje że domodeluję do nich postacie i otoczenie. Na razie wymodelowałem katany:

duel88kd.jpg

Tu macie animację:

http://www.sendmefile.com/00020142

Będzie więcej.

• Odpowiedzi 8
  • Wyświetleń 1,4k
  • Created
  • Ostatniej odpowiedzi

Top Posters In This Topic

Napisano
  • Autor

To w koncu WIP, czyli jestem w trakcie. Np. dodałem kolumny :)

duel113rj.jpg

Nieeee, tak naprawde to jeszcze animacje mecze.

Napisano

Wedlug mnie powinny byc jeszcze troche bardziej wygięte, i dluzsze te ostrza :), no chyba ze to "myk" kamery

Pozdro

Napisano
  • Autor

Z mieczy jestem zadowolony, natomiast postaci trzeba wymodelowac. Oto koncept:

duelc36ph.jpg

Napisano

Mam pare zastrzeżeń do twojej katany :

-raczka wyglada jak od noża kuchennego (wina materiału) powinna być opleciona rzemykiem albo skórą popatrz na prawdziwe katany to zrozumiesz.

- Łączenie ostrza z rączką też jest jakieś nie tak

- pozatym ta katana jest w paru miejsczach kanciasta (zaznaczyłem te miejsca)

Ale ogólnie pomysł mi się podoba i służe pomoca jeśli coś :->

Jeżeli chodzi o animacje to całkiem ciekawa animacja ale widze jednak jeden błąd a mianowicie podczas pierwszego uderzenia kataną (miecze jak by się mijały)

Mam pytanko czy w swojej pracy skupiasz się na samym motywie walki na katany? Jeżeli tak to moze skożystaj z gotowych modeli postaci np cg human. W ten sposób zaoszczędzisz czasu chyba że zamierzasz sam modelować postaci. Życze powodzenia w dalszej pracy

Pozdro

Napisano

Animacja wygląda bardzo sztucznie. Wojownicy wykonują baardzo dziwne ruchy, nie ma tam żadnej gardy, a ostrze trzymają w dziwny sposób. Ciosy mieczem wykonuje się przy pomocy całego ciała, łącznie ze skrętem biodra, a oni okładają się tymi katanami jak łopatami.

Napisano
  • Autor

Jak już pisałem, postaci chce wymodelować. Katany odpowiadaja mi takie jakie sa, oczywiscie ze na zblizeniach sa bledy. Z animacja dopiero zaczynam, ale rzeczywiście, "troche jak lopatami" :)

Napisano

To znowu ja ]:-> z powodu że moja postać którą robie też miała mieć Katane jako broń postanowiłem zrobić ją troche wcześniej by pokazać jak powinna wyglądać katana. Nie jest to arcydzieło i do orginału mu daleko ale powem prawde nie lubie jak się robi coś na odwal się więc postanowiłem wykazać troche własnego zapału do pracy a może i tobie sie on udzieli. :-> Mam nadzieje że nie uraziłem cię? Ale praca może być fajna wiec nie chce partaniny :-> A oto link do mojej katany Katana