Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Napisano

modelowałem sobie autko juz 7 godzin, w pewnym momencie oś się stało z systemem i chciał się zrestrtować, przedtym spytał czy chce zapisać zmiany przed wyłączeniem, odruchowo nacisnołem tak...po ponownym uruchomieniu zapisu zobaczyłęm że mesh jest narzucony...da sięto jakoś cofnąć:/...pomocy:(

• Odpowiedzi 6
  • Created
  • Ostatniej odpowiedzi

Top Posters In This Topic

Popular Days

Top Posters In This Topic

Napisano

Ja osobiście takiej sytuacji nie miałem ale tylko dlatego że Mesh Smootha nadaje jako dodatkowy modyfikator, dzięki czemu zawsze mam możliwośc wyłączenia efektu bądz wprowadzenia niezbędnej zmiany.

Napisano

jesli wszystko sie zlało (wszystkie modyfikatory zamienily sie w jeden ; editable poly/mesh) to juz nic nie zrobisz ...

sprawdz czy masz jakiegos autobak.a ... sa w katalogu "autobak" w glownym katalogu maxa

Napisano

Czytając to naszło mnie pewne pytanko ... kiedyś spotkałem się "gdzieś" z opisem pluginy który zmniejszał gęstość siatki ... teraz mi się dopiero przypomniało, ale nic o tym nie wiem, nie wiem nawet czy to była prawda ... istnieje taki plugin?

Napisano
jest optimize w maksie i rozne pluginy ale one nie przywracaja dawnego wygladu tylko zmniejszaja gestosc siatki wg jakiegos algorytmu

acha ... dzięki ...