Pablonardo Posted July 20, 2005 Share Posted July 20, 2005 modelowałem sobie autko juz 7 godzin, w pewnym momencie oś się stało z systemem i chciał się zrestrtować, przedtym spytał czy chce zapisać zmiany przed wyłączeniem, odruchowo nacisnołem tak...po ponownym uruchomieniu zapisu zobaczyłęm że mesh jest narzucony...da sięto jakoś cofnąć:/...pomocy:( Link to comment Share on other sites More sharing options...
Tattoo Posted July 20, 2005 Share Posted July 20, 2005 Ja osobiście takiej sytuacji nie miałem ale tylko dlatego że Mesh Smootha nadaje jako dodatkowy modyfikator, dzięki czemu zawsze mam możliwośc wyłączenia efektu bądz wprowadzenia niezbędnej zmiany. Link to comment Share on other sites More sharing options...
Marcin Posted July 20, 2005 Share Posted July 20, 2005 jesli wszystko sie zlało (wszystkie modyfikatory zamienily sie w jeden ; editable poly/mesh) to juz nic nie zrobisz ... sprawdz czy masz jakiegos autobak.a ... sa w katalogu "autobak" w glownym katalogu maxa Link to comment Share on other sites More sharing options...
Pablonardo Posted July 20, 2005 Author Share Posted July 20, 2005 wielkie dzięki Marcin!! było w autobaku trochębęde musiał nadrobić, ale lepsze to niż znowu od zera:))...wielkie dzięki:D Link to comment Share on other sites More sharing options...
Huter Posted July 20, 2005 Share Posted July 20, 2005 Czytając to naszło mnie pewne pytanko ... kiedyś spotkałem się "gdzieś" z opisem pluginy który zmniejszał gęstość siatki ... teraz mi się dopiero przypomniało, ale nic o tym nie wiem, nie wiem nawet czy to była prawda ... istnieje taki plugin? Link to comment Share on other sites More sharing options...
sanki Posted July 20, 2005 Share Posted July 20, 2005 jest optimize w maksie i rozne pluginy ale one nie przywracaja dawnego wygladu tylko zmniejszaja gestosc siatki wg jakiegos algorytmu Link to comment Share on other sites More sharing options...
Huter Posted July 20, 2005 Share Posted July 20, 2005 jest optimize w maksie i rozne pluginy ale one nie przywracaja dawnego wygladu tylko zmniejszaja gestosc siatki wg jakiegos algorytmu acha ... dzięki ... Link to comment Share on other sites More sharing options...
Recommended Posts